LiveRecensies

Sperwer @ Café Video: een dromerige reis van begin tot einde

Dinsdagavond 17 januari speelde het Kortrijkse Sperwer in Café Video te Gent. Heel wat volk kwam opdagen en dat deed het gevoel van examens even vergeten, wat voor de meeste mensen wel eens goed van pas kwam. Vorig jaar bracht Sperwer hun tweede EP ja-ger uit en deze werd enorm goed onthaald. Met een spetterende show in de Kreun stelden ze hun EP voor aan het grote publiek en nu waren ze van plan om Gent te betoveren met hun dromerige melodieën.

Het openingsnummer van de set “Val” toont meteen waar de band voor staat: reverb, reverb en nog eens reverb. Wat wel spijtig is, is dat er live minder reverb te horen is dan op de plaat, maar dat kan natuurlijk ook aan de akoestiek liggen. “Geweten”, nog een nummer van hun debuut-EP, knalt door de klankkasten van de Video en zorgt voor een enorme energieverplaatsing vanop het podium richting het publiek. Het merendeel van de aanwezige mensen lijkt al helemaal mee te zijn met de dromerige reis van Sperwer en dat wordt gekenmerkt door gesloten ogen en een hoofd die op geen enkel moment stilstaat.

De setlist is een perfecte afwisseling tussen oude en nieuwe nummers en dat zorgt ervoor dat het optreden op geen enkel moment gaat vervelen. Als we even eerlijk mogen zijn, ze spelen niet alle nummers even strak, maar dat laten wij zeker niet aan ons hart komen. Met nummers zoals “Regen”, “Stroom” en “Jager” vergeten we die schoonheidsfoutjes meteen en groeit je liefde voor de band alsmaar meer. Het hoogtepunt van de avond bereiken ze wanneer Oli Dumont, de frontman van de band, het wondermooie “Hier” inzet. Afsluiten doet de band met “Zon”, het laatste nummer van op hun nieuwste EP.

Wat we na dit optreden kunnen besluiten, is dat Sperwer een hele mooie toekomst voor de boeg heeft. Toetsenist Guillaume heeft een enorm bewegelijk voetje, Wouter brengt de nummers tot ‘the next level’ met z’n opzwepende drums en Oli kan eigenlijk echt wel goed z’n gitaar bespelen. Oké, er moet zeker nog wat gewerkt worden aan de liveperformance maar dit komt zonder twijfel goed. Sperwer, een band om in de gaten te houden.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

NOTHING - The Great Dismal (★★★★): Duisternis waarin dat ene lichtpunt van belang is

Er is een bepaalde bevolkingsgroep die het beste in zich naar boven haalt door het donkerste en meest negatieve in zichzelf te…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing - "Bernie Sanders"

Nothing is een Amerikaanse band die zich al sinds enige tijd in de stal van Relapse Records heeft geparkeerd. Dat dit label…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.