Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Def Leppard – “Fire It Up”

© CPU – Sven Michiels (archief)

Def Leppard is een band die bij de oudere generatie absoluut geen introductie nodig heeft. Tijdens de jaren ’80 scoorde de band uit Sheffield meerdere hits met onder meer “Pour Some Sugar on Me” en “Love Bites”. Het is zelfs al 42 jaar geleden dat Def Leppard hun debuutalbum uitgebracht heeft en dus we mogen met zekerheid zeggen dat ze al een hele periode meegaan. Op 27 mei brengt de band hun twaalfde studioalbum Diamond Star Halos uit. Eerder kregen we al de singles “Kick” en “Take What You Want” die ons een voorproefje van dat nieuwe album gaven.

Bij ieder nummer dat je van Def Leppard hoort, weet je simpelweg meteen dat het de rockers uit Sheffield zijn. Dat is ook het geval op “Fire It Up”. De nieuwe single opent met de kenmerkende stem van Joe Elliot die meteen wordt opgevolgd door strakke (glam)rockriffs die doorheen het nummer blijven terugkeren. Naar het einde toe krijgen we ook nog een gitaarsolo die “Fire It Up” nog net dat beetje extra biedt. Het geheel grenst aan de clichématige sound van rockmuziek uit de jaren ’80 en laat dat nou net hetgeen zijn dat we van Def Leppard verlangen. Een kenmerkende sound hebben is één iets, het hebben van een kenmerkende sound die niet gaat vervelen is nog zoveel meer en de mannen van Def Leppard slagen daar met glans in.

Diamond Star Halos verschijnt op 27 mei.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Graspop Metal Meeting (Festivaldag 4): Bakken en braden in de heksenketel

Het was gisteren alweer de laatste dag dat er meer dan vijftigduizend metalheads de heilige weide in Dessel betraden. De thermostaat ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.