Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barely Autumn – “Let Go”

© Jess Jacob

We staan aan de start van de zomer, en kijk eens wie we daar op onze radar zien verschijnen met een nieuwe single: Barely Autumn. What’s in a name? De band rond Nico Kennes leverde in 2017 een puike debuutplaat af en nestelde zich geleidelijk aan in de harten van de Belgische indiescene. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden sinds het gevarieerde Day Trip to the Petting Zoo het levenslicht zag. Wie de socials van de band volgt, wist dat er ieder moment nieuw materiaal aan zat te komen. En ja hoor, met “Let Go” krijgen we een prima nummer op ons bord geserveerd.

De dromerige indie van Barely Autumn is terug van nooit echt weggeweest op “Let Go”. Met een zweverig, maar rauw gitaarriffje zijn we meteen hooked. Je zou denken dat het een laidback zomernummer zou gaan worden als je het begin hoort, maar niks is minder waar. “Let Go” gaat over de perikelen van een toxische relatie en dat is te merken aan de sfeer van het nummer die omslaat van zodra Kennes begint te zingen: ‘Unless we want this for the rest of our lives, suppose we better run’. Geen bron van inspiratie zo groot als een break-up, bewijst ook deze single weer.

Op 1 juni speelt Barely Autumn in de Charlatan in Gent, niet te missen!

FacebookInstagram / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Chariot"

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner - "nye"

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.