Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barely Autumn – “Let Go”

© Jess Jacob

We staan aan de start van de zomer, en kijk eens wie we daar op onze radar zien verschijnen met een nieuwe single: Barely Autumn. What’s in a name? De band rond Nico Kennes leverde in 2017 een puike debuutplaat af en nestelde zich geleidelijk aan in de harten van de Belgische indiescene. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden sinds het gevarieerde Day Trip to the Petting Zoo het levenslicht zag. Wie de socials van de band volgt, wist dat er ieder moment nieuw materiaal aan zat te komen. En ja hoor, met “Let Go” krijgen we een prima nummer op ons bord geserveerd.

De dromerige indie van Barely Autumn is terug van nooit echt weggeweest op “Let Go”. Met een zweverig, maar rauw gitaarriffje zijn we meteen hooked. Je zou denken dat het een laidback zomernummer zou gaan worden als je het begin hoort, maar niks is minder waar. “Let Go” gaat over de perikelen van een toxische relatie en dat is te merken aan de sfeer van het nummer die omslaat van zodra Kennes begint te zingen: ‘Unless we want this for the rest of our lives, suppose we better run’. Geen bron van inspiratie zo groot als een break-up, bewijst ook deze single weer.

Op 1 juni speelt Barely Autumn in de Charlatan in Gent, niet te missen!

FacebookInstagram / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.