Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amanda Tenfjord – “Plans”

© Jonathan Vivaas Kise

We zijn nog geen week na de finale van het Eurovisiesongfestival of de eerste lading nieuwe singles van enkele deelnemers zien het daglicht. Vermits het niveau van het festival de laatste jaren in stijgende lijn zit, zijn er artiesten die hun carrière voorzichtig gelanceerd zien worden dankzij hun deelname. Het is bijgevolg van belang om in de kijker te blijven lopen en het ijzer te smeden als het heet is.

De Noorse Amanda Georgiadi was dit jaar de deelneemster voor Griekenland, het land van haar vader en waar ze ook de eerste jaren van haar leven doorbracht. Nadien keerde de familie terug naar Tenfjord in Noorwegen, wat meteen haar artiestennaam verklaart. In 2015 begon ze haar studies om dokter te worden en was ze in haar vrije tijd bezig met het schrijven van haar eerste nummers. In 2017 werd ze tijdens een showcase opgemerkt en kreeg ze een platencontract, bijgevolg vlogen de studies in de koelkast en werkte ze aan een muzikale carrière. Deze leek in Scandinavië alvast goed van de grond te komen, want in 2020 werd ze op de affiche van Roskilde toegevoegd, maar helaas weten we allemaal hoe het iedereen die zomer verging.

Terug naar vorige week, toen Amanda een mooie achtste plaats wist te behalen met “Die Together” in de finale van het Eurovisiesongfestival. De nieuwe single “Plans” werd vrijwel meteen na “Die Together” geschreven en dat kan je horen aan de tekst. Beide nummers laten horen hoe moeilijk Amanda Tenfjord een liefdesbreuk kon verteren. De pijn die beschreven wordt in “Plans” is universeel en zo herkenbaar voor iedereen die achterbleef, terwijl de ex-partner verdergaat en opnieuw de liefde vond. “Plans” is een ingetogen en droevig nummer, waarin de piano de rode draad is, maar de strijkers gaandeweg de pathos weten toe te voegen en zo de pijn en radeloosheid perfect vertalen. Maar het grote wapen op “Plans” is toch de stem van Amanda Tenfjord, met een karakteristieke stemkleur en de kunst om het gevoel goed te doseren.

Niet iedereen kan bevestigen nadat ze voor tweehonderd miljoen kijkers hebben mogen optreden, zonder grote bekendheid op het Europese continent, maar met “Plans” doet Amanda Tenfjord dat zeker wel. Ze bewees in het verleden al goede popsongs te kunnen maken en met “Die Together” en “Plans” laat ze ook haar talent zien om gevoelige songs te maken. We zijn benieuwd tot waar haar ster de komende jaren zal rijzen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.