Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “not good enough”

© Stijn Mulder

Tal van jonge kinderen dromen van een leven als superster en nemen de soms saaie muzieklessen er met plezier bij. néomí daarentegen bleek helemaal geen boodschap te hebben aan haar pianolessen en besloot meteen ook om nooit meer muziek te spelen. Gelukkig kwam daar een paar jaar later verandering in, toen ze met een beetje hulp van het wereldwijde web zichzelf gitaar aanleerde. De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres wist indruk te maken met debuutsingle “if i wasn’t made for love” en zette die lijn verder met “eyes filled with sky” en “i’ll be there“. Haar talent bleef dan ook niet onopgemerkt, want naast een platencontract bij PIAS, wist ze ook tal van nationale radiozenders te overtuigen én haalde ze de selectie van het rondreizende festival De Popronde. Alleen maar moois dus voor néomí en dat vieren we graag met een nieuwe single: “not good enough”.

Zachte gitaarklanken nemen ons mee diep in het bos waar de natuur het wint van menselijke inmenging, waarna néomí het lagere register van haar vocale bereik verkent. Het resultaat is warm en brengt comfort op moeilijke dagen die we liefst doorspoelen, maar helaas tergend langzaam voorbijschuiven. “not good enough” gaat over het verliezen van je zelfliefde, maar profileert zich eerder als een krachtig statement en steun voor zij die het nodig hebben. De kans is groot dat je onzekerheden ontstaan zijn doordat iemand je daarop gewezen heeft en met dit nummer wil de zangeres tonen dat je niets aan jezelf hoeft te veranderen om ergens bij te horen. Wat ons betreft moet néomí alvast niets aan zichzelf veranderen, want haar liedjes weten keer op keer de gevoelige snaar te raken zonder ook maar een moment te gepolijst of cliché over te komen.

Op 24 juni verschijnt before, de debuut-ep van néomí.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "redemption"

Al vanaf de release van haar debuutsingle “if i wasn’t made for love” weet néomí ons te overtuigen. De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "i'll be there"

Ze werkte achter de schermen lang in stilte aan haar muziek, maar inmiddels lijkt de Nederlandse néomí puur goud in handen te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "eyes filled with sky"

Het is ondertussen een dikke maand geleden sinds néomí ons wist te betoveren met haar wondermooie debuutsingle “if i wasn’t made for…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.