Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí – “i’ll be there”

© Stijn Mulder

Ze werkte achter de schermen lang in stilte aan haar muziek, maar inmiddels lijkt de Nederlandse néomí puur goud in handen te hebben. Nadat ze tekende bij PIAS Nederland, leken we ons onbewust ingeschreven te hebben op een bijzonder fijn abonnement. Maandelijks lost de zangeres een single die vervolgens moeiteloos een plekje vindt in onze afspeellijsten. Debuutsingle “if i wasn’t made for love” raakte meteen de gevoelige snaar en al gauw werd de vergelijking gemaakt met Bon Iver of de recentste albums van Taylor Swift. Na “eyes filled with sky” krijgen we met “i’ll be there” een derde single en mogelijk haar mooiste tot op heden.

Wanneer je “i’ll be there” aanklikt op Spotify – of een andere streamingdienst naar keuze – schetst de muziek al gauw een levendig en minstens even dromerig beeld. De zon werpt een gouden gloed over de weilanden waarvan het gras nog bewoond wordt door dauwdruppels. Wanneer néomí vervolgens begint te zingen, lijkt er een soort glinsterende filter over het geheel te vallen. De stem van de Nederlandse klinkt eerlijk en puur, maar weet verhalen vooral op een bijzondere manier op de luisteraar over te brengen. De instrumentatie wordt ten allen tijde zo eenvoudig mogelijk gehouden, want net op die manier weet néomí haar boodschap meer kracht bij te zetten. Het zachte gitaargetokkel doet denken aan zonnestralen die voorzichtig op onze huid branden, energie die we langzaam absorberen en ons vervolgens heel lang staande houdt. Wat ons betreft mag ze dus nog lang blijven en stiekem kijken we natuurlijk al uit naar volgende maand, tenzij ons abonnement abrupt stopgezet wordt.

Op 24 juni verschijnt before, de debuut-ep van néomí.

Facebook / Instagram

 

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "redemption"

Al vanaf de release van haar debuutsingle “if i wasn’t made for love” weet néomí ons te overtuigen. De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "not good enough"

Tal van jonge kinderen dromen van een leven als superster en nemen de soms saaie muzieklessen er met plezier bij. néomí daarentegen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "eyes filled with sky"

Het is ondertussen een dikke maand geleden sinds néomí ons wist te betoveren met haar wondermooie debuutsingle “if i wasn’t made for…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.