Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Avery, Kelly Lee Owens & HAAi – “Chaos Energy”

Fans van het elektronische genre mogen zich in de handen wrijven, want Daniel Avery is helemaal terug van nooit weggeweest. Meer nog, de Britse dj en producer kondigde vandaag een nieuwe plaat aan. Ultra Truth verschijnt dit najaar en werd geïnspireerd door onder andere Mogwai, Nick Cave en Portishead. Die staan jammer genoeg niet op de tracklist, al was daar sowieso al weinig plaats. Voor het album werkte Avery namelijk samen met een pak artiesten, waaronder Ghost Culture, Marie Davidson, Sherelle, James Massiah, HAAi en Kelly Lee Owens. Het is met die laatste twee dat hij vandaag eerste voorsmaakje “Chaos Energy” uitbrengt.

Met iets meer dan vijf minuten op de teller neemt Avery ons helemaal mee in zijn eigen wereld, waar de muziek het voor het zeggen heeft. Na een intrigerende intro met een elektronisch bewerkte robotstem, zijn het de bassen die de bovenhand nemen. Die laten je trommelvliezen al meteen trillen, waarna er op de achtergrond iets gevaarlijks begint te borrelen. Dat gevaar blijkt uiteindelijk veel zachtaardiger te zijn dan gedacht, want “Chaos Energy” bloeit bijzonder dromerig en euforisch open tot een dansbaar geheel, dat de perfecte soundtrack zou kunnen zijn voor een prachtige zonsopgang. De chaos steekt naarmate het nummer vordert weliswaar de kop op met wat hardere toevoegingen, maar ook die passen uiteindelijk perfect in het euforische geheel.

Ultra Truth verschijnt op 4 november. Daniel Avery staat op zaterdag 28 mei op het nieuwe CORE Festival en op donderdag 14 juli op DOUR. HAAi en Kelly Lee Owens staan dan weer op Pukkelpop, respectievelijk op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus.

Daniel Avery: Facebook / Instagram
Kelly Lee Owens: Facebook / Instagram
HAAi: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

Nieuwe single HAAi & Jon Hopkins - "Baby, We're Ascending"

Er zijn zo van die woorden die beter passen in de ene context dan in de andere. Op het strand zou HAAi…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kelly Lee Owens - LP.8 (★★★): Rustgevende onrust

Het is ondertussen iets langer dan vijf jaar geleden sinds Kelly Lee Owens haar eerste echte album op de wereld losliet. Ervoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAAi - "Purple Jelly Disc" (feat. Obi Franky)

Het gebeurt niet supervaak dat we bij Dansende Beren enthousiast zijn als een dj met een album op de proppen komt, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.