Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Avery, Kelly Lee Owens & HAAi – “Chaos Energy”

Fans van het elektronische genre mogen zich in de handen wrijven, want Daniel Avery is helemaal terug van nooit weggeweest. Meer nog, de Britse dj en producer kondigde vandaag een nieuwe plaat aan. Ultra Truth verschijnt dit najaar en werd geïnspireerd door onder andere Mogwai, Nick Cave en Portishead. Die staan jammer genoeg niet op de tracklist, al was daar sowieso al weinig plaats. Voor het album werkte Avery namelijk samen met een pak artiesten, waaronder Ghost Culture, Marie Davidson, Sherelle, James Massiah, HAAi en Kelly Lee Owens. Het is met die laatste twee dat hij vandaag eerste voorsmaakje “Chaos Energy” uitbrengt.

Met iets meer dan vijf minuten op de teller neemt Avery ons helemaal mee in zijn eigen wereld, waar de muziek het voor het zeggen heeft. Na een intrigerende intro met een elektronisch bewerkte robotstem, zijn het de bassen die de bovenhand nemen. Die laten je trommelvliezen al meteen trillen, waarna er op de achtergrond iets gevaarlijks begint te borrelen. Dat gevaar blijkt uiteindelijk veel zachtaardiger te zijn dan gedacht, want “Chaos Energy” bloeit bijzonder dromerig en euforisch open tot een dansbaar geheel, dat de perfecte soundtrack zou kunnen zijn voor een prachtige zonsopgang. De chaos steekt naarmate het nummer vordert weliswaar de kop op met wat hardere toevoegingen, maar ook die passen uiteindelijk perfect in het euforische geheel.

Ultra Truth verschijnt op 4 november. Daniel Avery staat op zaterdag 28 mei op het nieuwe CORE Festival en op donderdag 14 juli op DOUR. HAAi en Kelly Lee Owens staan dan weer op Pukkelpop, respectievelijk op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus.

Daniel Avery: Facebook / Instagram
Kelly Lee Owens: Facebook / Instagram
HAAi: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.