Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crane Like the Bird – “New Light Might” (feat. M. Ward)

Geen kaas gegeten van vogelspotten? Gelukkig voor jou heeft Kyle Crane’s project Crane Like the Bird weinig tot niets te maken met kraanvogels. Het hart van alle singlespotters daarentegen zal een fameus sprongetje maken zodra ze de discografie van deze multi-instrumentalist in vogelvlucht bekijken. Een indienummer met Rufus Wainwright, een parel met Bill Frisells gefriemel, een gevoelsviering met Sam Beam (Iron and Wine),… Als getalenteerd drummer kan Kyle Crane dergelijke grote namen probleemloos optrommelen. Zijn authentieke arrangementen met poëtische maar herkenbare teksten kunnen dus nauwelijks anders dan enorm de moeite waard zijn.

Tijd om het nieuwe “New Light Might” te belichten, waarop deze keer niemand minder dan M. Ward de zachte zanglijn voor zijn rekening neemt. Meteen zorgt de dynamiek vol romantiek voor een prachtige ontvangst onder een heldere sterrenhemel. Het nummer voelt als de soundtrack van zo’n zeldzaam ogenblik waarin alles op zijn plaats valt. Wanneer mijmeren met de goedkeurende glimlach gebeurt. Wanneer je je geborgen weet zonder nostalgische ‘maar’ of keelkrop. Crane’s arrangement is er duidelijk weer eentje om in te verdwalen: vol, maar toch klein en genuanceerd.

Kyle groet ’s avonds de dingen, en hij zag dat het goed was. Veel smeltplezier met deze lieflijke indiewals.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

M. Ward – supernatural thing (★★★): Ronddwalen in een andere wereld

Het is ondertussen drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward twee albums uitbracht. Een daarvan was Migration Stories, waarin hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M. Ward – “too young to die” (feat. First Aid Kit)

Nu de zomerse temperaturen werden ingeruild voor een verfrissende regenbui, bracht M. Ward de perfecte single uit om dit weer te trotseren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "The Loneliest Time" (feat. Rufus Wainwright)

Carly Rae Jepsen kennen heel wat mensen natuurlijk als dat meisje van “Call Me Maybe”, maar inmiddels is ze een volwassen dame….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.