Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thrice – “Dead Wake”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorig jaar bracht Thrice het uitstekende album Horizons/East uit, alweer hun elfde langspeler. Dat Thrice een band is die graag hun grenzen verlegd, weten de fans maar al te goed. Van hun loeiharde melodieuze hardcore uit hun beginperiode blijft nog maar weinig meer over. Ook de invloeden die te horen waren op hun grootste commerciële succes The Artist In the Ambulance hoorden we de laatste jaren niet meer terug. Na een pauze van enkele jaren keerden ze terug en plakten sommigen zelfs het label ‘dadrock’ op Dustin Kensrue en zijn bende. Hoe je hun muziek het beste omschrijft? Iets met ‘post’ in de naam waarschijnlijk. Postrock, posthardcore, alleszins iets met ‘post’ ervoor. Al steken wij Thrice niet graag in een vakje, daarvoor hebben ze al iets teveel hun strepen verdiend.

“Dead Wake” komt een jaar na de release van Horizons/East en is geen voorbode van een nieuw album. De geruchten doen al een tijdje de ronde dat Horizons/West het vervolg zou worden. Deze single is een song die niet tijdig klaar geraakte tijdens de sessies voor Horizons/East. Muzikaal zou het perfect op de plaat gepast hebben, maar het heeft een zeer complexe structuur. Zanger Dustin Kensrue wist te vertellen dat hij steeds gefascineerd is geweest door songs die vertrekken uit een één-akkoordstructuur en zich dan verder ontplooien met gevarieerde melodieën. Dit is zowat de exacte omschrijving van de nieuwste single: de opbouw komt rustig opgang met een orgelmelodie en een snare-drum die een strak tempo aangeeft. Wanneer de gitaren invallen iets voor de eerste minuut voorbij is, ontploft het voor de eerste keer. Als de rust terugkomt, klinkt diezelfde snare-drum nog iets feller en agressiever. Het duurt niet lang voor de hel weer losbarst. Halfweg valt het tempo bijna volledig stil en wordt er andere richting ingeslagen. Zelfs voor Thrice is dit een hele opdracht geweest om de vele tempowissels en breaks in vierenhalve minuut te brengen.

Als toemaatje bracht de band ook een akoestische versie uit van “Scavengers”, de eerste single uit hun laatste album. Begin juli komt de band naar Europa voor een handvol shows waaronder Mad Cool Festival in Madrid. Nadien gaan ze intensief rondtrekken en spelen in Amerika en laat ons hopen dat ze nadien terug de studio intrekken voor album nummer twaalf.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

Dustin Kensrue - Desert Dreaming (★★★½): Als een cowboy door het Zuidwesten van Amerika

Dustin Kensrue, bij velen bekend als de frontman van de posthardcoreband Thrice, heeft zich gedurende bijna twee decennia ook laten gelden als…
InstagramLiveRecensies

Thrice @ Trix (Zaal): Grote onderscheiding op het twintigjarige feestje van The Artist In The Ambulance

2003 was een doorslaggevend jaar voor het screamo genre. Voor wie toen nog te jong was; emotioneel geladen liedjes met schreeuwende vocalen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue - "Death Valley Honeymoon" (feat. Cat Clyde)

Volgende week zaterdag zal Dustin Kensrue met zijn Thrice het monumentale The Artist In The Ambulance integraal vertolken in een uitverkochte Trix….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.