Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Santigold – “High Priestess”

Het is een hele tijd geleden dat we nog nieuw werk hoorden van Santigold, de Amerikaanse zangeres die je kent van de 2012-hit “Disparate Youth”. Haar laatste langspeler was een mixtape en dateert uit 2018 en sindsdien deed ze enkel af en toe wat features. Santigolds nummers zijn steeds een catchy mix van elektronische muziek met hiphop en reggae. Een nieuw album Spirituals komt eraan, maar wanneer is nog niet bekend. Het is een lockdownalbum, maar reken daarom niet op rustige, inzichzelfgekeerde nummers. Dat bewijst de nieuwe single “High Priestess”.

Het tempo in “High Priestess” ligt meteen hoog en de bassen zijn stevig. Met haar typische nasale stem erbij, klinkt dit nog steeds als de goede oude Santigold. We voelen ons zelfs lichtjes gekatapulteerd worden naar het tijdperk van “Disparate Youth”. De nieuwe single past namelijk zo in 2012 naast een florerende Chase & Status. Santigold voegt nog een stukje dreigende rap toe aan het nummer en we vragen ons af: is “High Priestess” nu duister of net zomers? Hoe dan ook maakt Santigold duidelijk dat ze terug is van weggeweest.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Santigold - Spirituals (★★★): Assortiment van thee

Je kent Santigold misschien nog van 2012 toen ze met “Disparate Youth” een hit scoorde. Tien jaar later brengt de Amerikaanse Santi…
AlbumsRecensies

Diplo – California: (★★★): Afgelijnde beats met een donker zwart randje

Begin deze week werd de Amerikaanse superster Diplo aangekondigd voor een optreden in de Ancienne Belgique ergens begin mei. Dit zal bij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo – "Worry No More" ft. Lil Yachty & Santigold

Vorige week kregen we van Diplo al een eerste voorsmaakje te horen van zijn nog te verschijnen EP California. De samenwerking met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.