Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maurits Pauwels – “In De Straten Van Berchem”

© CPU – Jan Van Hecke

Er zijn nagenoeg geen podia waar Mauro Pawlowski nog geen voet op zette. Als het niet met dEUS is, dan wel solo. Als het niet met zijn zijproject Eternal Sunday Drive is, dan is het misschien wel verkleed in een bananenpak voor The Night of the Pawlowski Syndrome. En dan hebben we nog niets gezegd over Gruppo Di Pawlowski, Club Moral, Evil Superstars, Mauro Antonio Pawlowski en nog een pak andere projecten. Hier en daar wordt er zelfs beweerd dat ook Maurits Pauwels een alter ego van Pawlowski kan zijn. We bevestigen noch ontkennen dat de Limburgse muzikant het brein achter het project is, maar mocht het zo zijn, dan heeft hij werkelijk tientallen alter ego’s en dan durven we ons bijna niet af te vragen tot wat de man allemaal in staat is. Voor je in paniek slaat, kunnen we je toevertrouwen dat deze Maurits wel degelijk een zachtaardige man is, die vandaag met “In De Straten Van Berchem” een ode brengt aan zijn thuisbasis.

Met een synthpopdeuntje dat uit het archief van ABBA zou kunnen komen, trapt Maurits “In De Straten Van Berchem” af. Als een volbloed levensliedzanger vertelt de man over hoe het er in het dagelijkse leven aan toe gaat in het Antwerpse district. Mensen nemen de trein, kinderen gaan naar school. Op een manier zou het nogal belachelijk kunnen klinken, maar de manier waarop Pauwels zijn buurt omschrijft, heeft iets. Zeker doordat er effectief omgevingsgeluiden gebruikt worden om het nummer kracht bij te zetten. “In De Straten Van Berchem” is in elk geval een mooie toevoeging aan het palmares van Maurits Pauwels, dat fonkelt van trots.

Op 4 juni speelt Maurits Pauwels in CC Driekoningenstraat in Berchem. Zijn (mogelijke) alter ego Mauro Pawlowski speelt komende zomer nog op onder andere Rock Olmen. Alle andere data vind je terug op MauroWorld.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mauro Pawlowski - Eternal Sunday Drive (★★★): Belpop tussen oud en nieuw

Sommige artiesten zijn evenzeer publiek figuur als artiest. Zo werd onze favoriete Limburger Mauro Pawlowski hét boegbeeld van het muzikale alleskunnen. Schommelend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.