Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinal – “NDA”

© Berten Steenwegen

In tegenstelling wat de katholiek geïnspireerde naam doet vermoeden, is Cardinal geen Ghost-coverband. Net zoals de Zweedse metalsensatie zorgt ook Cardinal voor een heropflakkering van de klassieke jaren 80-metal. Vanuit Mechelen put het jonge grut inspiratie uit het repertoire van Britse heavymetalbands als Judas Priest en Saxon. Hoewel de bandleden de hoogdagen van zulke groepen niet meemaakten, houden ze hun filosofie springlevend. De hunkering naar ongebreidelde vrijheid zinderde bijvoorbeeld hard na op debuutsingle “Nightflyer“. Voor de tweede single “NDA” mocht het daarentegen wat harder en sneller. Daar hebben we geen bezwaar tegen, want heavy metal is nu eenmaal een genre waarin de muziek niet luid genoeg kan zijn.

Volgens de interwebs is een NDA of een geheimhoudingsovereenkomst een contract waarin betrokken partijen vooraf bepalen welke onderlinge info strikt vertrouwelijk is. Je kan er donder op zeggen dat je Cardinal niet moet proberen te bedotten. De dubbele basdrumintro geeft de voorzet aan Anton Mergaerts’ en Robin Huysmans’ snijdende gitaarpartijen. Door de melodieuze zanglijnen van Lucca Sprengers is “NDA” ook genietbaar voor hardrockfans die gewoon eens casual willen headbangen. Vanwege de grommende baslijnen graaft Cardinal dieper in de Britse heavymetalgeschiedenis. Ook Mötorhead mag vanaf nu toegevoegd worden aan het rijtje van muziekreferenties. Met het zomerweer in zicht doe je er dus geen kwaad aan om met de wagen een roadtrip te maken en “NDA” door de boxen te knallen. Binnen een maand verschijnt de eerste ep. Of we deze gaan terughoren op de festivalcampings van Alcatraz en Graspop lijkt ons alvast evident.

Vanavond speelt Cardinal in de eerste halve finale van de Maanrockrally.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Velvet Mist - "Your Ghost"

’80 was prachtig!’ Het is een uitspraak die 40-35 jaar na de jaren 80 nog steeds hoogtij viert binnen de hedendaagse popmuziek,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.