Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Velvet Mist – “Your Ghost”

’80 was prachtig!’ Het is een uitspraak die 40-35 jaar na de jaren 80 nog steeds hoogtij viert binnen de hedendaagse popmuziek, getuige Dua Lipa en The Weeknd. Waar commerciële nostalgie te bespeuren valt, is ook een gerecycleerde metalvariant niet veraf. Jonathan Verstrepen (Carnation) speelt het daarentegen tactisch. Samen met Anton Mergaerts (Cardinal) haalde hij met Velvet Mist een aanstekelijke sound van onder het stof die we al lang niet meer hoorden. De debuutsingle “Hollow Eyes” lijkt regelrecht geplukt van The Sisters Of Mercy ten tijden van Vision Thing (1990). Sinds dat album besloot de enigmatische Andrew Eldritch om zijn band te profileren als een ‘rock-‘n-rollband, een popband en een industriële groovemachine’. Bij Velvet Mist drijft het popgedeelte nu sterk naar boven op “Your Ghost”.

Deze tweede single lijkt een heerlijke ode aan die andere invloed van Velvet Mist: The Cult. Je weet wel, de Noord-Engelse groep rond Ian Astbury die een tijdloze hit scoorde met “She Sells Sanctuary“. “Your Ghost” moet het niet hebben van opgepompte synthesizers of flashy gitaarwerk. De simpele baslijn zet onmiddellijk de toon om mee te dansen op een bed vol verwelkte rozen. Toch is de track net iets te gepolijst om ons te doen geloven dat geesten bestaan en we de Ghostbusters moeten bellen. Velvet Mist afdoen als poppenkastmetal zou dan weer te denigrerend zijn. Met de aankondiging van de Visitation-ep mogen we ons er al op voorbereiden dat we nog een donkere streep gothicmetal te goed hebben. Liefhebbers van het genre kunnen de ep alvast blindelings vooruitbestellen.

Visitation wordt deze lente verwacht. Er zijn nog geen tourdata bekend.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Carnation - Cursed Mortality (★★★★): Oldschool deathmetal met een facelift

De Belgische deathmetalformatie Carnation maakt van het nieuwe decennium gebruik om zichzelf in een nieuw jasje uit te dossen. Op de hoes…
LiveRecensies

W-Festival (Dag 1): En op het einde dansten we op "YMCA"

De toekomst van W-Festival hing vorig jaar aan een zijden draadje, maar door een reorganisatieplan van het organisatieteam kon het festival, dat…
LiveRecensies

The Cult @ Ancienne Belgique (AB): Net zoals een echte cult

Het was al meer dan tien jaar geleden dat The Cult in België optrad. De Britse rockband bracht vorig jaar met Under…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.