Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio – “End Of Last Year”

© CPU – Leni Sonck

Op 20 mei is het zover: Porridge Radio brengt hun veelbelovend derde album Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky uit. Sinds hun tweede plaat Every Bad prezen indierockliefhebbers de Britse band herhaaldelijk de hemel in. De verwachtingen liggen dus hoog, om niet te zeggen torenhoog. Voorproefjes “Back To The Radio” en “The Rip” demonstreren alvast dat pure emoties wederom de hoofdrol zullen spelen in het album. Ook de nieuwe single “End Of Last Year” gaat op hetzelfde elan verder.

“End Of Last Year” schetst een bittere periode aan het einde van vorig jaar. Een portie broosheid overviel zangeres Dana Margolin toen. Plots verdween het vertrouwen in haar intuïtie, in de kracht van haar lichaam en in de mensen rondom zich. Met “End Of Last Year” tracht ze het leed van destijds te symboliseren, maar het is ook een ode aan haar entourage. Intussen maakte wantrouwen immers plaats voor verzoening. Dit nummer vormt ineens ook het slotstuk van die heftige periode. Dana Margolin heeft de gave om de emotie van een tekst volledig in haar stem over te dragen, waardoor de zangeres de luisteraar helemaal meesleurt op een emotionele trip. De nadrukkelijke woorden ‘You break everything you touch’ die we doorheen het nummer af en toe horen terugkeren, blijven nog een tijdje in ons hoofd rondhangen.

Op 14 augustus staat Porridge Radio op HEAR HEAR, het nieuwe festival op de wei van Pukkelpop. Op 4 december speelt de band in Cactus Club in Brugge.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Porridge Radio - Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky (★★★½): Rouw voor de kleine, onbenoembare dingen

En toen kwamen ze bijna uit de lucht vallen, die Porrigde Radio. Het Britse viertal uit Brighton bezat perfect timing.We kregen hun doorbraak…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Porridge Radio - "The Rip"

Het is nu echt wel aftellen geblazen naar de release van het derde album van Porridge Radio over een dikke maand. Begin…
InstagramLiveRecensies

Porridge Radio @ Botanique (Orangerie): Driftige spijs met een solide fond

In 2020 veroverde Porridge Radio onze harten, en met uitbreiding dat van de rest van de wereld, met een geweldig debuut dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.