Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie T – “The Old Style Raiders”

© Will Robson-Scott

Jamie T is een artiest die moeilijk in één hokje te plaatsen valt. De Britse zanger schakelt moeiteloos van rappen en hiphop naar indierock en postpunk. Je zou het haast niet geloven, maar inmiddels is het al vijftien jaar geleden dat T zijn debuut maakte met Panic Prevention. In datzelfde jaar slaagde hij er trouwens ook in om de prijs van beste soloartiest te winnen op de NME Awards; daarmee versloeg hij onder meer Jarvis Cocker en Thom Yorke. Inmiddels heeft Jamie T vier studioalbums uitgebracht, maar zijn laatste album Trick dateert al van 2016. Vorige week kondigde T aan dat er met The Theory Of Whatever eindelijk een nieuw studioalbum aankomt.

Wanneer we de intro van “The Old Style Raiders” horen, kunnen we meteen al één ding vaststellen: we hebben Jamie T gemist. De nostalgisch klinkende elektrische gitaren worden na een goeie vijf seconden ondersteund door een leuke drumbeat. Daarna is het wachten op de stem van Jamie T en na een kleine halve minuut is hij daar. Met zijn karakteristieke vocals zingt T vrij snelle strofes om vervolgens tijdens de refreinen te vertragen en dat zorgt voor een bepaalde meebrulwaarde. Jamie T werd door de Engelse media soms een ‘One Man Arctic Monkey’ genoemd en op “The Old Style Raiders” bewijst hij ons meteen weer waarom ze dat deden.

The Theory Of Whatever verschijnt op 29 juli.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamie T - "St. George Wharf Tower"

Toen Jamie T vorige maand het nummer “The Old Style Raiders” uitbracht, kondigde hij ook aan dat er een album zou volgen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.