Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regina Spektor – “Up The Mountain”

© Shervin Lainez

Regina Spektor is inmiddels al een kwarteeuw actief als artieste en mag dus gerust gepokt en gemazeld genoemd worden. De grootste successen van de in Moskou geboren Amerikaanse liggen al even achter ons, maar Spektor is en blijft een absoluut raspaardje. Op 24 juni brengt ze met Home, before and after alweer haar achtste studioalbum uit. In aanloop daarvan is ondertussen een tweede single uitgebracht.

“Up The Mountain” doet een beetje aan als “En de boom staat op de bergen”, maar dan zonder het hali-halo-effect. Zoals wel vaker bij Regina Spektor zitten er dubbele en driedubbele bodems verborgen in tekstuele spelletjes die niet altijd gemakkelijk te begrijpen zijn. Sommige genieën zijn nu eenmaal miskend. De speelsheid van de song en het contrast tussen haasten en onthaasten zetten de toon, de strijkers lijken dan weer te twijfelen tussen James Bond en Jaws qua dramatisch sfeertje. Hoogst intrigerend, want of je het nu leuk vindt of niet: Spektor beklimt in ieder geval haar berg.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regina Spektor – “Loveology”

Het achtste studioalbum van Regina Spektor komt steeds dichterbij. Op 24 juni laat de in Moskou geboren Amerikaanse Home, before and after…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.