Muzieknieuwtjes

Ingewijden Rock Hall 2017 bekend met onder meer Pearl Jam en ELO

Ieder jaar maakt de Rock & Roll Hall of Fame enkele artiesten gelukkig die al meer dan 25 jaar bezig zijn. Ze krijgen de kans op een plaats in het museum met de beste rock and roll artiesten ooit. Om kans te maken op die onderscheiding, moet de debuutplaat 25 jaar geleden uitgekomen zijn. Dit jaar kregen Pearl Jam en Tupac Shakur voor het eerst de mogelijkheid om hier kans op te maken, ze worden meteen ook ingewijd. Daarnaast komen ook Joan Baez, Journey, Electric Light Orchestra en Yes in de hall of fame terecht.

Voor Joan Baez en Electric Light Orchestra was dit ook de eerste nominatie, hoewel hun debuutplaat al langer dan 25 jaar geleden uitkwam. De andere kanshebbers van dit jaar Chic, Depeche Mode, Janet Jackson, Bad Brains, Kraftwerk, Jane’s Addiction, MC5, Chaka Khan, the Zombies en the Cars haalden het net niet. Toch krijgt Nile Rodgers de prijs voor Musical Excellence. Op 7 april zal de ceremonie plaatsvinden, waar jaarlijks mooie concerten te zien zijn.

 

 

 

20 december 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief