Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Annie Hamilton – “Again” & “All The Doors Inside My Home Are Slamming Into One Another”

© Jordan Kirk

Echt heel bekend is Annie Hamilton niet, maar het ziet ernaar uit dat de Australische zangeres een gooi doet naar de titel van langste albumtitel van 2022. Binnen een kleine maand verschijnt met the future is here but it feels kinda like the past namelijk de debuutplaat van de zangeres uit Sydney, en die lijkt nu al veelbelovend. Niet in het minst omdat Annie zich ook visueel artieste mag noemen, en dus rond elke release een grootser project uitbrengt. Ook voor deze dubbelsingle “Again” / “All The Doors Inside My Home Are Slamming Into One Another” – overigens ook meteen kandidaat voor langste singletitel van het jaar – maakte ze twee begeleidende videoclips.

Met allebei iets minder dan vijf minuten op de teller zijn de singles aan de iets langere kant, maar daar klagen we helemaal niet om. Met “Again” grijpt Annie ons namelijk meteen bij ons nekvel. Met een redelijk duistere gitaar en een stemgeluid dat een beetje doet denken aan een mix tussen Wolf Alice en Porridge Radio kruipt ze meteen onder je huid. Geleidelijk aan bloeit het nummer op die manier open tot een grootsere indierocktrack, met natuurlijk die vrouwelijke charme. Iets later doen er zelfs wat strijkers hun intrede, die “Again” zo nog wat meer status geven.

“All The Doors Inside My Home Are Slamming Into One Another” breit voort op die gedachte, al gaat het er daar iets rustiger aan toe. Hier zijn het de strijkers en lichte piano die Annie begeleiden. Op die manier neigen we dan al snel naar een mix van AURORA en Agnes Obel, dus je voelt het al: deze dame kan veel persoonlijkheden aan met haar stem. De sterretjes fonkelen hier al wat harder aan de hemel, waardoor de Australische op een geheel andere manier onder je huid weet te kruipen. Geleidelijk aan bloeit ook deze track lekker intens open, waardoor er ook hier een groots randje aan vast hangt. Twee verschillende nummers dus, die uiteindelijk toch zoveel gelijkenissen vertonen. Straf.

the future is here but it feels kinda like the past verschijnt op 20 mei via PIAS.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1678 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Peenoise - Headwalking (★★★★): Pinoy, Peenoise, Peenice

In het Oost-Vlaamse Evergem wordt vanzelfsprekendheid ruimschoots overboord gegooid. Het onconventionele muzikale talent van de broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy kent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise - "Requiem for a Milkman"

Nog zes nachten (Of dagen? Wat maakt een ritme tegenwoordig nog uit?) slapen en de nieuwe ep van Peenoise kan ongeduldig in…
Nieuwe singles

Nieuwe single Peenoise - "Again"

Forevergem, het debuut waarop de broertjes Pinoy op een existentiële tweesprong tussen enerzijds onheilspellende oneindigheid en anderzijds inherente warmte bungelden, heeft nog geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.