Muzieknieuwtjes

BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022!

© CPU – Stijn Verbruggen

De snelste weg naar de top is in het Belgische muzieklandschap nog steeds die via winst in een van onze prestigieuze muziekwedstrijden. Helemaal bovenaan in dat lijstje pronkt sinds jaar en dag nog steeds Humo’s Rock Rally. Sinds 1978 zoekt het muziekblad naar fris jong talent, en dat leverde met regelmaat al heel wat grote sterren op. Noordkaap, GOOSE, Whispering Sons, Compact Disk Dummies en vorige editie nog Meskerem Mees; winst staat garant voor een plekje in de Belgische muziekgeschiedenis. De band die zich vanaf nu aan dat lijstje mag toevoegen is BLUAI. Onze ‘Grote Beer van 2022‘ haalde het in de finale van mooie namen als onder andere Coline & Toitoine, Eno, Isaac Roux en Meltheads.

Tijdens de finale in de Ancienne Belgique gaven de tien finalisten het beste van zichzelf. Na juryoverleg werd dus besloten dat BLUAI met de hoofdprijs naar huis mocht. Meltheads ging met zilver aan de haal en Yacid vervoegde met een derde plek het podium. De publieksprijs ging dan weer naar Isaac Roux, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen. Het gaat BLUAI dus voor de wind, want na winst in Sound Track en StuBru’s De Nieuwe Lichting pronkt nu de derde prestigieuze prijs op de schouw van Catherine Smet. Proficiat!

1629 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…
InstagramLiveRecensies

Wallows @ Ancienne Belgique (AB): Hysterie in de woonkamer

Wallows zal voor altijd de band blijven die zijn bekendheid deels te danken heeft aan de roem van Dylan Minnette. Zijn rol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.