Muzieknieuwtjes

BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022!

© CPU – Stijn Verbruggen

De snelste weg naar de top is in het Belgische muzieklandschap nog steeds die via winst in een van onze prestigieuze muziekwedstrijden. Helemaal bovenaan in dat lijstje pronkt sinds jaar en dag nog steeds Humo’s Rock Rally. Sinds 1978 zoekt het muziekblad naar fris jong talent, en dat leverde met regelmaat al heel wat grote sterren op. Noordkaap, GOOSE, Whispering Sons, Compact Disk Dummies en vorige editie nog Meskerem Mees; winst staat garant voor een plekje in de Belgische muziekgeschiedenis. De band die zich vanaf nu aan dat lijstje mag toevoegen is BLUAI. Onze ‘Grote Beer van 2022‘ haalde het in de finale van mooie namen als onder andere Coline & Toitoine, Eno, Isaac Roux en Meltheads.

Tijdens de finale in de Ancienne Belgique gaven de tien finalisten het beste van zichzelf. Na juryoverleg werd dus besloten dat BLUAI met de hoofdprijs naar huis mocht. Meltheads ging met zilver aan de haal en Yacid vervoegde met een derde plek het podium. De publieksprijs ging dan weer naar Isaac Roux, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen. Het gaat BLUAI dus voor de wind, want na winst in Sound Track en StuBru’s De Nieuwe Lichting pronkt nu de derde prestigieuze prijs op de schouw van Catherine Smet. Proficiat!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sons of Kemet @ Ancienne Belgique (AB): Subtropische fanfare

Terwijl drummer Tom Skinner het mooie weer maakt bij The Smile, zit Sons of Kemet niet stil om deze zomer concertzalen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLUAI – "Hate You"

Vlaanderen telt amper all-female bands. Na stevig hersengekraak druipen slechts enkele bands door onze hersenkas: de onlangs herrezen Laïs, Oko Yono en…
InstagramLiveRecensies

Gary Clark Jr. @ Ancienne Belgique : Het verleden, het heden en de toekomst in één avond

Gary Clark Jr. wordt door velen de toekomst van de Texas Blues genoemd. Echter is hij veel meer dan dat, want naast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.