Muzieknieuwtjes

BLUAI wint Humo’s Rock Rally 2022!

© CPU – Stijn Verbruggen

De snelste weg naar de top is in het Belgische muzieklandschap nog steeds die via winst in een van onze prestigieuze muziekwedstrijden. Helemaal bovenaan in dat lijstje pronkt sinds jaar en dag nog steeds Humo’s Rock Rally. Sinds 1978 zoekt het muziekblad naar fris jong talent, en dat leverde met regelmaat al heel wat grote sterren op. Noordkaap, GOOSE, Whispering Sons, Compact Disk Dummies en vorige editie nog Meskerem Mees; winst staat garant voor een plekje in de Belgische muziekgeschiedenis. De band die zich vanaf nu aan dat lijstje mag toevoegen is BLUAI. Onze ‘Grote Beer van 2022‘ haalde het in de finale van mooie namen als onder andere Coline & Toitoine, Eno, Isaac Roux en Meltheads.

Tijdens de finale in de Ancienne Belgique gaven de tien finalisten het beste van zichzelf. Na juryoverleg werd dus besloten dat BLUAI met de hoofdprijs naar huis mocht. Meltheads ging met zilver aan de haal en Yacid vervoegde met een derde plek het podium. De publieksprijs ging dan weer naar Isaac Roux, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen. Het gaat BLUAI dus voor de wind, want na winst in Sound Track en StuBru’s De Nieuwe Lichting pronkt nu de derde prestigieuze prijs op de schouw van Catherine Smet. Proficiat!

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Jesus and Mary Chain @ Ancienne Belgique (AB): Heerlijk apathisch

Een maand geleden bracht The Jesus and Mary Chain met Glasgow Eyes zijn fraaie achtste langspeler uit. Voor de broeders Reid was dat…
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.