Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TOUSCH – “Surprise”

De afgelopen jaren bleek dat er in Nederland ontzettend veel getalenteerde muziekacts rondlopen. Van namen als S10, Froukje en Merol hebben we allemaal al wel eens gehoord, maar er zijn ook voldoende Nederlandse artiesten wiens namen we nog niet eerder hoorden. Een voorbeeld van zo’n act is de garagerockband TOUSCH. Het viertal maakt al een tijdje samen muziek en treedt ook al regelmatig op bij onze Noorderburen, maar hun momentum werd, net als bij vele anderen, stopgezet door de welbekende pandemie. Gelukkig lijkt het leven nu steeds meer op hoe we het kenden voor corona en kan ook TOUSCH verder met het timmeren aan de muzikale weg. Volgende maand verschijnt debuut-ep Speedracer II, en vandaag geven ze ons met “Surprise” alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat.

Al zodra “Surprise” van start gaat, is onze interesse gewekt. Het nummer opent luidruchtig (op een goede manier!) en energiek, en de stem van leadzangeres Natousch Gerritsen weet ons vrijwel meteen te pakken. Op sommige momenten in “Surprise” geeft de band ons het gevoel een klein stapje terug te zetten op muzikaal niveau en geven ze ons de illusie dat we een korte adempauze krijgen, maar dan breekt de boel eigenlijk vrijwel meteen weer los. Het nummer eindigt met een indrukwekkende instrumentale solo met hard drum- en snaarwerk waarin het ruwe talent van TOUSCH duidelijk hoorbaar is. We kunnen niets anders zeggen dan dat “Surprise” ervoor zorgde dat onze verwachtingen voor Speedracer II hoog gespannen zijn.

De debuut-ep van TOUSCH verschijnt op 13 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

265 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.