Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress – “Where you are” (feat. WILLOW)

PinkPantheress is dé absolute rijzende ster van 2022! Het afgelopen jaar groeide de Britse met haar heerlijke blend van UK Garage, pop en elektronica uit tot een ware sensatie op TikTok met miljoenen likes en volgers als gevolg. Ondertussen is PinkPantheress dat medium helemaal ontgroeid en lijkt de hype rond haar alleen maar toegenomen te zijn. In januari werd ze dan ook niet geheel onverwacht door BBC uitgeroepen tot Sound of 2022, een prestigieuze titel die ze nu volop aan het waarmaken is. In februari was ze nog te horen op “bbycakes” van Mura Masa, maar nu laat ze zelf nog eens van zich horen. Voor “Where you are” werkte ze samen met niemand minder dan WILLOW, Skrillex en Mura Masa.

Omgaan met plots succes is niet altijd even gemakkelijk, maar PinkPantheress lijkt toch trouw te kunnen blijven aan zichzelf. Haar herkenbaar geluid laat ze op haar nieuwe single “Where you are” gelukkig niet achterwege en toch bewandelt ze op haar eerste release van 2022 heel wat nieuwe pistes. Het samenwerken met grote en invloedrijke artiesten is daar zo een van en het zijn meteen drie kleppers die allen wel op hun manier wegen op “Where you are”. Aan de productionele kant zorgen Skrillex en Mura Masa dat het typische PinkPantheress-geluid nog wat verder wordt uitgediept (inclusief Paramore-gitaarsample), terwijl WILLOW dan weer met haar punky zangstijl een geslaagde aanvulling vormt voor de zachte stem van PinkPantheress. En toch blijft het vooral de Britse zelf die centraal blijft staan op “Where you are” met enorm catchy hooks en haar eigenzinnige innemende stem.

Op zaterdag 20 augustus speelt PinkPantheress haar eerste optreden op Belgische bodem op Pukkelpop, een dag later maakt WILLOW haar opwachting aan de Kempische Steenweg.

Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW - "maybe it's my fault"

We weten niet precies wat er in het water zit ten huize Smith, maar het moet iets zijn dat je aanzet om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa - "hollaback bitch" (feat. Shygirl & Channel Tres)

Het was alweer even geleden, maar Mura Masa is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. De Britse multi-instrumentalist maakte dat de afgelopen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.