Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Liam Gallagher – “Better Days”

© CPU – Bert Savels

Liam Gallagher heeft al lang geen introductie meer nodig. De voormalig frontman van Oasis werd bekend aan de zijde van zijn broer Noel Gallagher toen ze samen doorbraken in de jaren 90. Na zeven studioalbums, ontelbare ruzies en immense ladingen aan drank en drugs, bekoelde de broederliefde in 2009 definitief. Liam ging verder met Beady Eye en na twee geflopte albums hielden ook zij het voor gezien. Inmiddels is de Britse rockster bezig aan een straffe revival die hij in 2017 inzette met zijn eerste soloalbum As You Were. Twee jaar later kwam hij met Why Me? Why Not. en op 27 mei komt hij alweer met een derde studioalbum dat C’mon You Know zal heten.

We kregen al de eerste twee singles van het album in de vorm van het rockgeoriënteerde “Everything’s Electric” en het eerder experimentele “C’mon You Know”. Op “Better Days” lijkt Liam wat van beide walletjes te eten. Het nummer opent wat orkestraal waarna ook de uptempo drums en de elektrische gitaren erbij komen, een gewaagde maar geslaagde combinatie. Even later ruimen de elektrische gitaren plaats voor de vocalen van Gallagher, die vrij fris uit de hoek komt. Na een kleine drie minuten worden we ook op een degelijke gitaarsolo getrakteerd. “Better Days” mag dan wel geen absolute meezinger geworden zijn, het luistert lekker weg en dat is natuurlijk een pluspunt. Het nummer zal dan ook op een betere ontvangst van de fans kunnen rekenen dan zijn voorganger “C’mon You Know”.

Liam Gallagher kunnen we op 14 augustus aan het werk zien op het gloednieuwe HEAR HEAR!.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

278 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.