Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS – “Crack” (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere treden en begon rapnummers uit te brengen. Dat resulteerde vrij snel in een veelzijdige debuut-ep, Eitje. Loeiharde trap en tedere poëtische teksten zijn verweven met elkaar en vormen een indrukwekkende inkijk in GIJS’ kunnen. Op “Crack” toont GIJS die veelzijdigheid opnieuw.

Zijn samenwerking met Kleine Crack – die aan een duizelingwekkend tempo muziek uitbrengt – is energiek. Tegen honderd per uur worden er bars gespit. GIJS’ muzikale stijl doet wat aan die van Joost denken, al doen we de Antwerpenaar door hem met iemand te vergelijken eigenlijk oneer aan. In elke track steken wat rariteiten, vreemde, ietwat humoristische teksten, en lyricale hoogstandjes. We schakelen nog een versnelling hoger wanneer het Kleine Crack’s beurt is. Zijn bijdrage is echt een toegevoegde waarde: ondanks dat het een volledige andere stijl van rappen is, passen de bijdragen van beide artiesten toch goed samen en ondersteunen ze elkaar. “Crack” is steengoed en simpel. Als er binnenkort één Belgische rapper volledig doorbreekt, zowel in België als bij onze noorderburen, zal het GIJS wel zijn.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “IN DE WEST”

RonnyHuana, de Belgische rapper-producer met Marokkaanse roots uit Brussel, heeft zijn derde single van 2023 uitgebracht. Hoewel hij al geruime tijd actief…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Uberdope - UBER IETS (★★★½): Het wachten waard

Daar is Uberdope weer! De hiphopformatie werd opgericht in 2005, vandaag toch alweer bijna twee decennia geleden. Vijf jaar na hun laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.