Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Veirs – “Winter Windows”

© Shelby Brakken

Soms moeten fans jarenlang hongerig wachten op nieuw werk van hun favoriete artiesten. Niet zo voor de fanclub van Laura Veirs. De singer-songwriter uit Portland staat vandaag te popelen met de voorbode van alweer haar twaalfde album in een carrière die al meer dan twintig jaar loopt. Op haar vorig album My Echo hoorden we nog een persoonlijk, soms melancholisch geluid. Nummers als “End Times” of “Freedom Feeling” refereerden naar de pijn van een huwelijk die niet meer te lijmen valt. Het is symbolisch, maar op haar aankomende langspeler zoekt Laura Veirs een krachtiger, meer punkgeluid.

Dat het vooruit mag gaan, bevestigt een gebalde intro meteen. Laura Veirs blijft de scheidingsdemonen van zich af zingen, maar niet op een manier die smeekt om het medelijden van haar publiek. Ook zonder partner zal ze het licht niet laten doven. Een videoclip waarbij ze zichzelf filmt terwijl ze improviserend wild danst, zet die boodschap kracht bij. Tijdens de outro schuren elektrische gitaren over de beknopte ruggengraat van het nummer. Hier wordt het extra pigment toegevoegd dat ons doet uitkijken naar het aanstaande album.

“Winter Windows” is geen hoogtepunt noch een dieptepunt binnen het repertoire van Laura Veirs. Wat we horen, is een bondig rocknummer van een geroutineerde singer-songwriter. Meer moet dat soms niet zijn.

Found Light verschijnt op 8 juli op Raven Marching Band Records.

Facebook Instagram Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Laura Veirs - The Lookout (★★★½): "De schoonheid van het vergankelijke"

Met meer dan twintig jaar ervaring in de muziekwereld kunnen we Laura Veirs zonder verpinken een oude rot in het vak noemen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Veirs - "Watch Fire" (feat. Sufjan Stevens)

Al meer dan 20 jaar zit de Amerikaanse Laura Veirs in het vak, toch was ze de laatste jaren wat naar de…
Nieuwe singles

Het elftal van het jaar 2016 volgens Jan Kurvers

2016 zorgde weer voor veel interessante muzikale momenten, nieuwe bands, spetterende optredens, maar ook voor een enorme lading albums… Debutanten kwamen hun eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.