Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Veirs – “Watch Fire” (feat. Sufjan Stevens)

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Veirs – “Watch Fire” (feat. Sufjan Stevens)

Al meer dan 20 jaar zit de Amerikaanse Laura Veirs in het vak, toch was ze de laatste jaren wat naar de achtergrond verdwenen. Bracht ze in 2016 nog een album uit met twee andere legendes Neko Case en K.D. Lang, dan was het toch al sinds 2013 geleden dat we nog een solo-album van Veirs kregen. In 2018 komt daar verandering, want met The Lookout trakteert Veirs ons op een nieuw bundeltje zachte folksongs, waarvan “Watch Fire” (na “Everybody Needs You”) al meteen een tweede voorsmaakje is.

The Lookout is about the need to pay attention to the fleeting beauty of life and to not be complacent; it’s about the importance of looking out for each other’, zo beschrijft Veirs haar eigen plaat. Dat gevoel komt ook sterk terug in de twee nummers die we al konden beluisteren. In “Everybody Needs You” werden de zachte gitaren bijgestaan door een elektronische drum en strijkers. Op het wat meer uptempo “Watch Fire” komt niemand minder dan Sufjan Stevens de backing vocals verzorgen. Hun beide stemmen pingpongen over en weer terwijl een piano en violen voor de accenten zorgen. Op het album werkt Laura Veirs ook nog samen met Jim James (van My Morning Jacket) en dat lijkt nu al een mooie verzameling van kleine nummers te worden.

Het nieuwe album The Lookout verschijnt op 13 april via Bella Union.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Lamentation II"

Het is nog maar van vorige week geleden dat Sufjan Stevens alweer aan een nieuw muziekproject begon. Vorig jaar bracht de Amerikaan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens - "Meditation V"

Sufjan Stevens zit niet stil, nadat hij vorig jaar met Aporia en The Ascension twee albums uitbracht, komt hij ook dit jaar…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.