Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + the Machine – “Free”

© CPU – Sven Michiels

Fans van Florence + the Machine zijn ondertussen al naarstig aan het aftellen. Op 13 mei verschijnt met Dance Fever het vijfde album van de Britse groep rond Florence Welch en na het eerder ingetogen High as Hope ziet het er naar uit dat de opvolger terug wat energieker gaat zijn. Verwacht je niet meteen aan orkestrale grootsheid zoals op How Big, How Blue, How Beautiful of duistere dreigingen zoals op Ceremonials. Afgaande op de vier singles die we tot en met vandaag te horen kregen, lijkt Dance Fever eerder in de lijn te liggen van Lungs en een uitbundige High as Hope. Hoe dan ook klinkt Florence + the Machine telkens een beetje anders en dat maakt het net zo spannend.

“Free” opent met een uitnodigde beat en uiteraard de herkenbare stem van Florence Welch. Veel meer heeft een nummer niet nodig om fans van haar band te overtuigen en voor wie extra overtuigingskracht nodig heeft, is er het aanstekelijke ‘Picks me up, puts me down / Picks me up, puts me down’. Eventjes ziet het er naar uit dat de single iets te repetitief gaat worden, maar Florence herpakt zich en geeft er een subtiele wending aan. Wie de recente videoclips van Florence + the Machine al heeft gezien, weet dat de zangeres al eens graag danst en op “Free” zingt ze dat ze zich dan oh zo vrij voelt. Daarnaast biechtte Welch tijdens een recent optreden al op dat het lied over haar angsten gaat. Zet de muziek lekker luid, voel de vrijheid en dans lekker op de nieuwe van Florence + the Machine.

Dance Fever is te beluisteren van 13 mei en wordt live voorgesteld op het eenmalige Rock Werchter Encore op 26 juni. Florence + the Machine is daar onder meer te zien met Mitski, Sylvie Kreusch, Zwangere Guy en The Kid Laroi.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.