Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wet Satin – “WitchKraft Singles”

Liefhebbers van de betere psychedelische muziek kunnen de naam Lumerians misschien wel herkennen. De band werd in 2006 opgericht en bracht sindsdien een zestal albums uit. Twee leden daarvan besloten om het nu over een andere boeg te gooien en een gloednieuw project op te richten. Jason Miller en Marc Melzer kiezen zo om van Wet Satin een duoproject te maken om hun vrije tijd mee op te vullen. Zelf omschrijven ze de muziek als ‘Kosmische Tropicale’ en met invloeden vanuit Cosmic Disco, Cumbia en Afrofunk weet je dat zwoele sferen nooit ver weg zijn. Debuutsingle “WitchKraft Singles” is alvast een pareltje.

Dat je met twee zo’n rijke sound kan maken, is een verdienste die we aan Wet Satin al kunnen toeschrijven. Met een vettige synth en wat klapgeluiden, voel je meteen dat we hier te maken hebben met een zomers sfeertje. Als er nadien een extreem groovy baslijn inkomt die de temperatuur nog wat laat stijgen, is het feestje compleet. We beelden onszelf meteen in aan een zomers strand met een heerlijke cocktail in de hand. De grooves blijven op die manier opbouwen tot we uiteindelijk vier minuten aan een stuk zwoel konden dansen. Een repetitief, psychedelisch nummer dat naar meer smaakt, zoveel is duidelijk.

Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.