FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AJ Tracey, Sampa the Great en meer nieuwe namen voor Couleur Café 2022!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Couleur Café, een van de fijnste en mooiste festivals van België, is nog eens toe aan een nieuwe lading nieuwe namen. Eerder kwam het Brusselse festival al op de proppen met kleppers als Zwangere Guy, Nathy Peluso, The Comet is Coming en Shaggy en daar voegen zich vandaag nog eens acht nieuwe namen aan toe. Vrijdag 24 juni krijgt het Ossegempark met Blackbird Soundsystem een van de populairste Belgische soundsystems over de vloer die er gegarandeerd een groot feest van zullen maken aan de Dub Stage. Een dag later verwelkomt Couleur Café dan weer de Amerikaanse hiphopartiest Bas (hoogstwaarschijnlijk met een gloednieuw album onder de arm) en de Jamaicaanse reggaesensatie Lila Iké. Het is op zaterdag bovendien uitkijken naar een nieuwe editie van Niveau4, het unieke concept van Couleur Café die het beste opkomend talent uit België samenbracht op één podium. Dit jaar bestaat de lichting uit Rare Akuma, Roswein, Shaka Shams, Dushime, Narkot, Stace en RonnyHuana die onder livebegeleiding van jazzbands Commander Spoon en ECHT! voor een van de spraakmakendste optredens van het weekend zullen zorgen. Hiphopliefhebbers mogen zich ondertussen ook al warm maken voor de passage van UK-grimegrootheid AJ Tracey, die de line-up van zondag een nieuwe kwaliteitsinjectie geeft. Ook nieuwe erbij op zondag zijn de Franse knoppendraaier Manudigital samen met Caporal Negus en de Australische Sampa the Great.

Op tien weken van het comeback van Couleur Café, valt de programmatie met deze nieuwe toevoeging stilaan in de plooi. De laatste namen voor de Black en Dub Stage worden binnenkort bekend gemaakt. De ticketverkoop van Couleur Café gaat hard, dus aarzel zeker niet te lang meer. Meer informatie en tickets vind je op de website van Couleur Café.

Een overzicht van de namen die tot nu toe bekend zijn, per dag (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 24 juni: Black Motion – Blackbird Soundsystem – Caballero & Jeanjass – Fally Ipupa – Jungle By Night – Koffee – Panda Dub – Tarrus Riley – The Comet is Coming – Zwangere Guy

Zaterdag 25 juni: Bas – Carl Craig – IAMDDB – Lee Fields – Lila IkéNiveau4 – Omah Lay – Pongo – Rema – Romare – Shaggy – Youssou N’Dour

Zondag 26 juni: AJ Tracey – BCUC– Cimafunk – Dub Inc – Elida Almeida – Gilles Peterson – Lefto Early Bird – Manudigital ft. Caporal Negus – Mr. Eazi – Nathy Peluso – Philou Louzolo – Sampa the Great – STIKSTOF – TiiwTiiw – Zion Train

1769 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Roméo Elvis, Jazz Brak, Fireboy DML en acht anderen naar Couleur Café

Nadat in eerdere waves al Ayra Starr, Tash Sultana en Thundercat werden aangekondigd, brengt Couleur Café vandaag opnieuw een portie warmte tussen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ayra Starr, La Jungle, Joey Bada$$ en zes andere namen voor Couleur Café 2023!

Couleur Café is voor heel wat jonge en oudere festivalgangers een jaarlijkse afspraak en die ziet er met de toevoeging van negen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tash Sultana, EARTHGANG en vier anderen naar Couleur Café!

Nu het jaar definitief op gang is gekomen, blijkt dat voor de festivals het sein om uit hun winterslaap te trekken. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.