Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Seven Bridge Road”

In het begin van de jaren ’10 leek het erop dat Jake Bugg de gehele wereld zou gaan veroveren met zijn muziek. In 2011 trad het toenmalige wonderkind op op Glastonbury Festival en dat op zestienjarige (!) leeftijd. Een jaar later bracht hij zijn debuutalbum Jake Bugg uit met daarop klassiekers zoals “Lightning Bolt” en “Two Fingers“. Zijn tweede album Shangri La kon ook nog op goede kritieken rekenen; helaas verwaterde daarna de aandacht die hij van de mainstreammedia kreeg. Vorig jaar nog bracht Bugg zijn vijfde studioalbum Saturday Night, Sunday Morning uit.

Uit het niets brengt Bugg nu “Seven Bridge Road uit en dat mag zeker verrassend genoemd worden aangezien hij tot twee weken geleden doorheen het Verenigd Koninkrijk aan het touren was; de single wordt dan ook vergezeld van een videoclip die tijdens die tournee werd opgenomen. Het nummer begint met een uptempo drumbeat, indie-achtig gitaarspel en een elektronisch melodietje die af en toe terugkeert. De combinatie van dat alles zorgt er dan ook voor dat er een gelukkige sfeer wordt gecreëerd. Even later horen we Jakes kenmerkende stem, die deze keer toch wat minder nasaal klinkt dan we van hem gewoon zijn. Dat de Engelsman ook tekstueel zeer sterk is weten we al langer dan vandaag en met een tekst die terugblikt op de goeie oude tijd weet hij dan ook een nostalgisch gevoel op te wekken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

276 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Jake Bugg: 'Het maken van de soundtrack van de Ronaldinho-film was een fantastische leerervaring''

Afgelopen vrijdag gaf Jake Bugg een schitterend optreden op de openingsdag van Crammerock. Voordien kregen we de kans om het met hem…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Mr. Minister"

Het is moeilijk te geloven, maar over een dikke maand viert het debuutalbum van Jake Bugg al zijn tiende verjaardag. Voor de…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.