Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Seven Bridge Road”

In het begin van de jaren ’10 leek het erop dat Jake Bugg de gehele wereld zou gaan veroveren met zijn muziek. In 2011 trad het toenmalige wonderkind op op Glastonbury Festival en dat op zestienjarige (!) leeftijd. Een jaar later bracht hij zijn debuutalbum Jake Bugg uit met daarop klassiekers zoals “Lightning Bolt” en “Two Fingers“. Zijn tweede album Shangri La kon ook nog op goede kritieken rekenen; helaas verwaterde daarna de aandacht die hij van de mainstreammedia kreeg. Vorig jaar nog bracht Bugg zijn vijfde studioalbum Saturday Night, Sunday Morning uit.

Uit het niets brengt Bugg nu “Seven Bridge Road uit en dat mag zeker verrassend genoemd worden aangezien hij tot twee weken geleden doorheen het Verenigd Koninkrijk aan het touren was; de single wordt dan ook vergezeld van een videoclip die tijdens die tournee werd opgenomen. Het nummer begint met een uptempo drumbeat, indie-achtig gitaarspel en een elektronisch melodietje die af en toe terugkeert. De combinatie van dat alles zorgt er dan ook voor dat er een gelukkige sfeer wordt gecreëerd. Even later horen we Jakes kenmerkende stem, die deze keer toch wat minder nasaal klinkt dan we van hem gewoon zijn. Dat de Engelsman ook tekstueel zeer sterk is weten we al langer dan vandaag en met een tekst die terugblikt op de goeie oude tijd weet hij dan ook een nostalgisch gevoel op te wekken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Downtown"

Afgelopen weekend bracht onze britrockvriend Jake Bugg een nieuwe single uit in afwachting van zijn nieuwe album Saturday Night, Sunday Morning, dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg - "Lost"

Onze Britse vriend Jake Bugg is al een tijdje bezig met het in elkaar flansen van nieuwe nummers, maar op een vijfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.