Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray – “Memories”

Er zijn zo van die artiesten die eigenlijk niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar toch een gigantische fanbase achter zich hebben. Conan Gray is daar een ideaal voorbeeld van. De jonge Amerikaan wordt niet bepaald grijsgedraaid door ’s lands populairste radiozenders, maar heeft met nummers als “Maniac” en “Heather” meer dan een miljard streams vergaard. Debuutplaat Kid Krow was dus een internationaal succes, waar hij nu – mede dankzij een extra populariteitsboost van TikTok – een minstens even degelijk vervolg aan lijkt te breien. Komende zomer verschijnt met Superache een tweede langspeler, waaruit we nu het fijne “Memories” te horen krijgen.

Fijne popmuziek met als drijvende kracht een gebroken hart. Dat is misschien wel de beste manier om hetgeen Conan Gray maakt te omschrijven. Je zou hem misschien zelfs een beetje kunnen vergelijken met FINNEAS, gezien ook deze Amerikaan op een minder voorspelbare manier de gevoelige snaar probeert te raken. Deze “Memories” komt op gang met een piano en een zacht stemgeluid, waarna je dankzij de manier van openbloeien de pijn haast voelt. Stilletjes aan worden de verschillende laagjes alsmaar duidelijker, waardoor het voelt alsof je je middenin het verwerkingsproces van Gray bevindt. Een uiterst interessant nummer dus; bijzonder herkenbaar en bijgevolg ook zelfs een beetje catchy. Deze Amerikaan weet waar hij mee bezig is.

Op woensdag 25 mei staat Conan Gray in de Ancienne BelgiqueSuperache verschijnt op 24 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Alley Rose"

Conan Gray wist eerder dit jaar een positieve indruk op ons te laten met “Lonely Dancers” en de new wave invloeden erin….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Lonely Dancers"

Na drie eerdere singles kondigde de Amerikaanse zanger Conan Gray eindelijk een nieuw album aan. Deze wordt nu ondersteund door nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.