Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray – “Memories”

Er zijn zo van die artiesten die eigenlijk niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar toch een gigantische fanbase achter zich hebben. Conan Gray is daar een ideaal voorbeeld van. De jonge Amerikaan wordt niet bepaald grijsgedraaid door ’s lands populairste radiozenders, maar heeft met nummers als “Maniac” en “Heather” meer dan een miljard streams vergaard. Debuutplaat Kid Krow was dus een internationaal succes, waar hij nu – mede dankzij een extra populariteitsboost van TikTok – een minstens even degelijk vervolg aan lijkt te breien. Komende zomer verschijnt met Superache een tweede langspeler, waaruit we nu het fijne “Memories” te horen krijgen.

Fijne popmuziek met als drijvende kracht een gebroken hart. Dat is misschien wel de beste manier om hetgeen Conan Gray maakt te omschrijven. Je zou hem misschien zelfs een beetje kunnen vergelijken met FINNEAS, gezien ook deze Amerikaan op een minder voorspelbare manier de gevoelige snaar probeert te raken. Deze “Memories” komt op gang met een piano en een zacht stemgeluid, waarna je dankzij de manier van openbloeien de pijn haast voelt. Stilletjes aan worden de verschillende laagjes alsmaar duidelijker, waardoor het voelt alsof je je middenin het verwerkingsproces van Gray bevindt. Een uiterst interessant nummer dus; bijzonder herkenbaar en bijgevolg ook zelfs een beetje catchy. Deze Amerikaan weet waar hij mee bezig is.

Op woensdag 25 mei staat Conan Gray in de Ancienne BelgiqueSuperache verschijnt op 24 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1682 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kai Bosch - "Orbit"

De prille twintiger Kai Bosch ruilde het kleine Cornwall op zijn zeventiende in voor Berlijn om uiteindelijk terug naar de metropool Londen…
InstagramLiveRecensies

Conan Gray @ Ancienne Belgique (AB): Tienerheld leert vliegen

Het lijstje met tieneridolen is nauwelijks bij te houden, maar toch zijn er enkele namen die we met plezier wat meer naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Yours"

Conan Gray mag in België nog altijd geen radiohit hebben, maar zijn uitzinnige fans zorgden er alvast voor dat zijn show in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.