Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dutch Rudders – “Big Worthless Nothing”

Dat België de laatste jaren een kweekvijver van goeie punkrockbands is, weten de ingewijden al langer. Bands als F.O.D., The Priceduifkes en Captain Kaiser maken terug zo goed als wekelijks de clubs onveilig. Ondertussen mogen we de Zeelse heren van The Dutch Rudders zonder blozen toevoegen aan dit rijtje. Dat hun talent niet onopgemerkt is gebleven bewijst de deal die ze getekend hebben met het Nederlandse White Russian Records.

Het eerste nummer dat we te horen krijgen uit hun aangekondigde, maar nog titelloze tweede plaat laat direct de progressie opmerken die de band gemaakt heeft sinds de release van de laatste ep uit 2018. Muzikaal blijven de artiesten uit hetzelfde vaatje tappen maar een goeie productie brengt hen al een heel einde. De tongue-in-cheek punkrock die The Dutch Rudders ten berde brengt, doet denken aan bands als The Flatliners en Nothington. De scherpe gitaren en strakke drums worden vergezeld van de nodige singalongs tijdens het refrein. Veel nieuws onder de zon brengen ze op zich niet maar dit is niks minder dan een lekkere punkrock song.

Wanneer we het nieuwe album mogen verwachten, weten we nog niet maar deze “Big Worthless Nothing” doet ons toch vermoeden dat de punkrockers er een vette kluif aan gaan hebben.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Janez Detd. @ Brielpoort: Pogoën met kletterende knoken

  De tijden waarin Jim, TMF en MTV een generatie dagelijks z’n soundtrack verschaften, zijn jammer genoeg vervlogen. Rond de millenniumwissel schoten pretpunkbands als paddenstoelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.