Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Plan – “Wake Me Up (When This Nightmare’s Over)”

© Nathan Dobbelaere

“Wake Me Up (When This Nightmare’s Over)” is ondertussen de vierde single die we op ons bord krijgen van het aankomende nieuwe album Harder Than It Looks van de Canadese poppunkers Simple Plan. De vorige drie singles werden met gemengde gevoelens onthaald, maar we kunnen toch concluderen dat de band zich goed staande houdt tussen al het nieuwe jonge poppunkgeweld onder leiding van MGK en een herboren Avril Lavigne.

Simple Plan heeft altijd wel een kantje gehad dat gevoelig is voor drama en ook nu krijgen we deze kant te zien. Een pianomelodie opent de debatten waarna de band invalt en dezelfde melodie op gitaar speelt. Wanneer zanger Pierre Bouvier aan de beurt is, gaat de band net zoals op de vorige single “Congratulations” in palm mute modus. Het is de ideale opbouw om volledig los te barsten bij het refrein; ‘Wake me up when this nightmare’s over. Make it stop we won’t last much longer’, weerklinkt het luid door de boxen. Het verraadt net zoals bij al de vorige singles dat onder de luchtige poppunklaag dit misschien tekstueel wel het meest intense en zwaarmoedigste album kan worden van Simple Plan.

Ondanks de donkere wolken die zich blijkbaar samengepakt hebben boven het leven van zanger Bouvier klinkt het dat de band muzikaal in topvorm verkeert. Ze brengen muzikaal niks nieuws, maar zoals bij wel meer poppunkbands is dat niet zo erg. Het is de manier hoe ze het brengen die van belang is en dat doen ze nog steeds met de nodige kwaliteit. Harder Than It Looks is het eerste album van Simple Plan in zes jaar en verschijnt op 6 mei.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Simple Plan @ De Roma: Poppunkfeestje deluxe

Vraag aan een punker hoe je Simple Plan definieert en het woord punk komt er totaal niet aan te pas. Vraag aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.