Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simple Plan – “Congratulations”

© Nathan Dobbelaere

Tussen al het nieuwe poppunkgeweld dat ons de laatste tijd overspoelt, blijft de oude garde moeizaam overeind. Simple Plan trekt zich van al dit jonge geweld amper iets aan en doen waar ze zin in hebben: Poppunk maken zoals ze dit al aan het begin van het millennium deden. Een aantal maanden geleden kregen we de stevige single “The Antidote” voor de kiezen en vorige maand verscheen de tweede single “Ruin My Life”, een samenwerking met landgenoot en Sum 41-zanger Deryck Whibley. Als derde voorsmaakje krijgen we nu “Congratulations”. Als extraatje krijgen we ook de aankondiging van het nieuwe album Harder Than It Looks. Album nummer zes ligt op 6 mei in de rekken bij de platenboer.

“Congratulations” is een song in de klassieke traditie geworden zoals we Simple Plan kennen. Een drumroffel opent de debatten waarna de band invalt met een typische volle gitaarsound. Wanneer zanger Pierre Bouvier aan zijn deel begint, gaan de gitaren in palm mute zoals we dit al duizenden keren gehoord hebben. Wanneer het refrein aanbreekt, zitten we al volledig in de stemming en knikken we al met ons hoofd mee en verschijnt er een glimlach op ons gezicht. Waar de twee eerder uitgebrachte singles een weemoedige bijklank hadden, klinkt deze “Congratulations” terug vrolijk en opgewekt. Schijn kan bedriegen want als we de tekst erbij nemen, lijkt het ons dat de heer Bouvier niet de beste tijd van zijn leven heeft gehad de afgelopen jaren.

Als we de voorlopige tussenstand opmaken, kunnen we enkel concluderen dat Simple Plan in een grote vorm verkeerd. Elke single had zijn eigenheid en met deze nieuwste single horen we duidelijk de oude Simple Plan terug. Fans van het oudere werk gaan er zich zeker en vast aan kunnen verwarmen.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Simple Plan @ De Roma: Poppunkfeestje deluxe

Vraag aan een punker hoe je Simple Plan definieert en het woord punk komt er totaal niet aan te pas. Vraag aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.