Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY – “Cool Man”

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en eps heeft de Brusselaar al achter zijn naam staan, met stuk voor stuk geweldige features: onder andere $KEER & BOO$, Zwangere Guy, RonnyHuana en Jazz kan je op zijn platen horen. Knack noemde hem ‘de meest onderschatte straatrapper van het hoofdstedelijk gewest’, en echt ongelijk kunnen we hen niet geven. BERRY staat voor een mix tussen jazz en hiphop, voor trage boombap-beats, voor heel wat ‘kutmuziek’ dus, zoals hij het zelf omschrijft. Met “Cool Man” warmt hij ons al wat op voor zijn aankomende plaat.

BERRY – zijn muzikale stijl alleszins – is bitter weinig veranderd. Ook op “Cool Man” past hij hetzelfde recept toe: een trage boombap-beat, door Convok geproduceerd, waarboven BERRY op z’n dooie gemak bars spit. ‘Versta je wat ik zeg of ben je echt mongool?’ Met zijn opvallende, zware en lome stemgeluid is “Cool Man”, net zoals al z’n andere nummers, een heerlijke, rustige laidback track. ‘Men vinyls uitverkocht / dat is cool’, rapt hij alsof het hem eigenlijk allemaal niet veel doet. “Cool Man” is een track die door niemand anders dan BERRY gemaakt kan worden. Het laat ons alvast uitkijken naar zijn aankomend album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

38 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -"Sterker"

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.