Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein – “Zick Zack”

CPU – Joost Van Hoey

Vol verwachting klopt ons hart, want binnen afzienbare tijd verschijnt er een nieuwe plaat van Rammstein. Zoals altijd doen dan de geruchten de ronde dat het het laatste wapenfeit van de Duitse gigaband zou zijn, maar dat blijft tot op vandaag onduidelijk. Zeit lijkt wel een ander soort plaat te worden dan we gewoon zijn van de band, want de gelijknamige single toonde ons een andere kant. Een grootse rockballad met piano’s, máár natuurlijk wel gepaard met een prachtige video. Dat is voor tweede voorsmaakje “Zick Zack” ook het geval, want Rammstein opende voor het nummer een fictief schoonheidsinstituut. Hou je dus vast voor een vol botox gespoten Till Lindemann en consorten, op een bedje van stevige gitaren.

Rammstein pakt het dus op hun nieuwe single opnieuw wat steviger aan in vergelijking met “Zeit” en ramt er lekker op door. Het duurt wel even voor “Zick Zack” echt op gang komt, al brengt het eerste refrein daar snel verandering in. De kenmerkende Rammstein-riffs vliegen je zoals steeds om de oren, terwijl Till Lindeman op zijn manier de draak steekt met plastische chirurgie. Wanneer in laatste deel alle puzzelstukken samenvallen, klinkt de Duitse band op zijn sterkst. Ook de clip is weer een kunstwerkje op zich, Rammstein zoals we ze kennen dus!

Ook deze keer gaat de single gepaard met een remix, dit keer van Boys Noize. Op 29 april verschijnt Zeit. Op 3 en 4 augustus speelt de Duitse metalband twee uitverkochte shows in Park De Nieuwe Koers in Oostende. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1769 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rammstein @ Park de Nieuwe Koers Oostende: Georchestreerde anarchie

Park de Nieuwe Koers in Oostende is met zijn dertien hectare grond een gedroomde locatie voor massa-evenementen. Nu zulke activiteiten terug aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rammstein - Zeit (★★★★): Met tranen doorkliefde trommelvliezen

Choqueren. Het had zomaar de tweede naam kunnen zijn van Till Lindemann en zijn Rammstein. Sinds 1994 heeft de in Berlijn opgerichte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.