Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein – “Zick Zack”

CPU – Joost Van Hoey

Vol verwachting klopt ons hart, want binnen afzienbare tijd verschijnt er een nieuwe plaat van Rammstein. Zoals altijd doen dan de geruchten de ronde dat het het laatste wapenfeit van de Duitse gigaband zou zijn, maar dat blijft tot op vandaag onduidelijk. Zeit lijkt wel een ander soort plaat te worden dan we gewoon zijn van de band, want de gelijknamige single toonde ons een andere kant. Een grootse rockballad met piano’s, máár natuurlijk wel gepaard met een prachtige video. Dat is voor tweede voorsmaakje “Zick Zack” ook het geval, want Rammstein opende voor het nummer een fictief schoonheidsinstituut. Hou je dus vast voor een vol botox gespoten Till Lindemann en consorten, op een bedje van stevige gitaren.

Rammstein pakt het dus op hun nieuwe single opnieuw wat steviger aan in vergelijking met “Zeit” en ramt er lekker op door. Het duurt wel even voor “Zick Zack” echt op gang komt, al brengt het eerste refrein daar snel verandering in. De kenmerkende Rammstein-riffs vliegen je zoals steeds om de oren, terwijl Till Lindeman op zijn manier de draak steekt met plastische chirurgie. Wanneer in laatste deel alle puzzelstukken samenvallen, klinkt de Duitse band op zijn sterkst. Ook de clip is weer een kunstwerkje op zich, Rammstein zoals we ze kennen dus!

Ook deze keer gaat de single gepaard met een remix, dit keer van Boys Noize. Op 29 april verschijnt Zeit. Op 3 en 4 augustus speelt de Duitse metalband twee uitverkochte shows in Park De Nieuwe Koers in Oostende. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Till Lindemann @ Lotto Arena: Choqueren om te choqueren

De afgelopen maanden is er heel veel inkt gevloeid over Till Lindemann. De Rammstein-frontman werd namelijk door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Till Lindemann - Zunge (★★★½): De mond nog niet gesnoerd

Till Lindemann is een naam die ondertussen wel gekend is. Aan de ene kant door de nodige schandalen en controverse, aan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Till Lindemann - "Nass", "Schweiss" & "Lecker"

Je kent Till Lindemann vast wel van de Duitse metalband Rammstein, maar solo kan hij er ook wat van. Over zijn vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.