Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein – “Zeit”

CPU – Joost Van Hoey

Toen in 2019 de titelloze plaat van Rammstein ten tonele verscheen, gingen de geruchten al snel wild in het rond. Het zou de laatste plaat worden van de band, waarna ze enkel nog maar zouden touren. Die grootse tour rond dat album begon alvast goed in het Boudewijnstadion in Brussel, en daarna zouden twee uitverkochte shows in Oostende volgen. Maar die laatste twee shows gingen niet door, tot tweemaal toe. En dus moest de stadionband iets bedenken om die twee jaar te overbruggen: nieuwe muziek. Ondanks dat Till Lindemann ook solo weg kon, werd er met Rammstein een gloednieuw album afgewerkt. Die plaat verschijnt op 29 april van dit jaar en de eerste single is meteen ook de titeltrack van het album: “Zeit”.

De single begint meteen heel rustig, iets wat we niet gewoon zijn van Rammstein. Enkel een piano begeleidt ons de eerste dertig seconden waarna de herkenbare vocals van Till Lindemann een dramatisch effectje aan de ballad toevoegen. Op de achtergrond voel je weliswaar iets borrelen en toch blijft de band heel rustig verder zijn ding doen. De piano wordt langzaam vervoegd door wat gitaren, maar het desolate gevoel blijft wel altijd aanwezig. In de helft van de single komen dan uiteindelijk toch de stevige gitaren naar voor, waarna het epische effect dat een Rammstein single meestal met zich meedraagt, toch kracht wordt bijgezet. Uiteindelijk is de single vooral een ballad geworden die op de emoties inspeelt met een postrock intermezzo om ook de fans van het harde werk tevreden te stellen. Niet meteen de meest toegankelijke single van de band dus, maar we zijn benieuwd hoe zich dit op het album vertaalt. De single komt meteen ook samen met een remix van Ólafur Arnalds en Robot Koch.

Op 3 en 4 augustus speelt de Duitse metalband twee uitverkochte shows in Park De Nieuwe Koers in Oostende. We mogen daar dus niet enkel een nieuw album verwachten, maar waarschijnlijk ook een nieuwe show met daarin de nieuwe muziek geïmplementeerd.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rammstein @ Park de Nieuwe Koers Oostende: Georchestreerde anarchie

Park de Nieuwe Koers in Oostende is met zijn dertien hectare grond een gedroomde locatie voor massa-evenementen. Nu zulke activiteiten terug aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rammstein - Zeit (★★★★): Met tranen doorkliefde trommelvliezen

Choqueren. Het had zomaar de tweede naam kunnen zijn van Till Lindemann en zijn Rammstein. Sinds 1994 heeft de in Berlijn opgerichte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein - "Zick Zack"

Vol verwachting klopt ons hart, want binnen afzienbare tijd verschijnt er een nieuwe plaat van Rammstein. Zoals altijd doen dan de geruchten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.