Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joyce Manor – “Gotta Let It Go”

Joyce Manor is een Amerikaanse band die in 2008 het levenslicht zag. Het eerste volwaardige album van de band verscheen in 2011 en daar zijn er inmiddels al vier bij gekomen. Het laatste studioalbum Million Dollars To Kill Me dateert al van 2018. De poppunkers worden regelmatig met Weezer vergeleken en het mag dan ook geen verrassing zijn dat ze geregeld “You Gave Your Love To Me Softly” van datzelfde Weezer live spelen. Nu kondigt Joyce Manor een nieuw album aan dat 40. Oz To Freno zal heten en op 10 juni gereleaset wordt. Ze lieten dan ook meteen een eerste single op de wereld los. “Gotta Let It Go” duurt nog geen twee minuten, maar weet toch een zekere indruk na te laten.

De single start met een simpel deuntje op een elektrische gitaar waarna de rest van de instrumenten invallen. Op datzelfde moment komt ook de zang van frontman Barry Johnson erbij en die klinkt af en toe wel een tikkeltje op het randje, zonder dat het stoort. Tijdens de brug van het nummer toont Johnson ons ook nog dat hij over een ferme strot beschikt door luidkeels de tekst te schreeuwen. “Gotta Let It Go” is kort, maar krachtig; de korte duur zorgt ervoor dat de aandachtsspanne van de luisteraar niet op de proef wordt gesteld. We kunnen dus zeker spreken van een geslaagde leadsingle; dat wordt uitkijken naar 40. Oz To Freno.

Op 10 oktober staan de mannen van Joyce Manor samen met The Menzingers in Kavka Zappa.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
LiveRecensies

The Menzingers @ Kavka Oudaan: Een lont die steeds leek te doven

Organisator MCLX brengt al een tijdje het beste uit de alternatieve underground naar België, en dan vooral naar Kavka in Antwerpen. Je…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joyce Manor - "Don't Try"

Joyce Manor is een poppunkband uit Californië die in 2008 werd opgericht. Drie jaar later brachten ze hun debuutalbum dat eveneens Joyce Manor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.