Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Calvi – “Ain’t No Grave”

© CPU – Stijn Verbruggen

Muziek in films en series wordt steeds belangrijker; daar is Peaky Blinders een mooi voorbeeld van. Nog niet zo lang geleden maakte Radiohead-frontman Thom Yorke bijvoorbeeld al een nummer voor de serie, en nu wordt hij vervoegd door niemand minder dan Anna Calvi. De Britse was afgelopen zondag te horen in de seizoensfinale met “Ain’t No Grave”, maar nu blijkt er meer aan de hand. De artieste maakte namelijk een ep rond de serie, getiteld Tommy, met daarop een cover van Nick Cave & The Bad Seeds’ titelsong, eentje van Bob Dylans “All The Tired Horses” en twee nagelnieuwe nummers. Een van die twee nieuwe liedjes is dus deze single, en die smaakt naar meer.

Met exact vier minuten op de teller sleurt Anna Calvi je eigenlijk meteen mee de dieperik in. Een dreigende gitaarriff herhaalt zich voortdurend, waarna de zangeres onder je huid kruipt. Het gevaar loert permanent om de hoek, waardoor je naarstig over je schouder blijft kijken, naar hoe die cimbalen je op de hielen zitten. Op de achtergrond giert de wind door het nummer, terwijl de Britse een zekere cool aan de track geeft met haar hese stem. Als dan wat loeiende gitaren op de voorgrond treden, is het plaatje eigenlijk compleet. “Ain’t No Grave” werd een lekker strak en donker nummer, waarin rood, wit en zwart in schril contrast staan met elkaar. Bijzonder sfeervol dus, maar steengoed.

Tommy verschijnt op 6 mei. Op 14 augustus staat Anna Calvi op het nieuwe HEAR HEAR!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1353 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thom Yorke - "5.17"

Je zou kunnen denken dat Thom Yorke zijn handen en stembanden vol heeft aan nieuw project The Smile, waarmee hij een plaat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Tommy"

In het begin van 2021 riepen we Claud nog uit tot een van onze Grote Beren van Morgen en die titel heeft…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 4): Volksverhuizingen allerhande

De laatste dag van Pukkelpop was er een waarop de zware gitaren de Main Stage overnamen naast het jonge geweld van Billie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.