Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moderat – “MORE LOVE”

© Birgit Kaulfuss

Het heeft weer een tijdje geduurd, maar sinds kort zijn Modeselektor en Aparat weer samengevloeid in Moderat. Met MORE D4TA verschijnt binnenkort zelfs het vierde album van de Duitsers, en het ziet ernaar uit dat ze daar uitermate van zullen profiteren. De tourposter wordt tegenwoordig – mede dankzij de vele extra shows – zienderogen langer, wat zeker iets te maken heeft met de uitstekende singles die het drietal al op ons afvuurde. Zo mochten “EASY PREY” en “FAST LAND” er zeker zijn, waardoor de verwachtingen vandaag de dag al op bepaalde hoogte liggen. Ook het nieuwe “MORE LOVE” voedt onze hoop nu, dus laat MORE D4TA maar komen!

Het hitpotentieel is dan ook zeker aanwezig op de nieuwste creatie van Moderat. De donkere synths en eerder experimentele geluiden zijn echter wel aanwezig, maar je hebt toch het gevoel dat de Duitsers het vandaag wat toegankelijker aanpakken. De band neemt ons op iets minder dan vijf minuten mee op een interstellaire trip doorheen het universum, waarin er verschillende sterren en meteoren langs onze oren zoeven. Doe daar het aanstekelijke stemgeluid van Sascha Ring nog bij en de elektronica die je naar de dansvloer trekt, en je hebt weer een typisch Moderat-nummer. Het ziet er met andere woorden dus naar uit dat MORE D4TA een lekker dromerige, doch psychedelische trip naar de wereld van het drietal wordt. Zin in.

MORE D4TA verschijnt op 13 mei. Op vrijdag 1 juli sluit Moderat The Barn af op Rock Werchter. Ondertussen staan er ook maar liefst drie shows in de Ancienne Belgique op het programma. Enkel voor de derde show, op 25 oktober, zijn er nog tickets verkrijgbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Moderat - MORE D4TA (★★★★): Moderat 4

Het was in 2002 dat Sascha Ring (beter bekend als Apparat) en Gernot Bronsert en Sebastian Szary (die twee van Modeselektor) het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.