InstagramLiveRecensies

Conway The Machine @ Trix: Antwerpen als hiphoptempel

© CPU – Emiel Viellefont

Conway The Machine heeft geen introductie nodig. De rapper uit Buffalo is momenteel bezig aan zijn Europese tour ter presentatie van zijn album God Don’t Make Mistakes en Trix werd uitgekozen als stop in België. Menig hiphopluisteraar zakte dus af naar Antwerpen, om The Machine aan het werk te zien. De Amerikaan staat erom bekend om, samen met zijn kompanen bij Griselda, rauwe hiphop te maken op zeer trage beats. Een zeer specifieke vibe, die wel gesmaakt wordt door vele fans.

De vroege aanwezigen kregen maar liefst twee voorprogramma’s in plaats van eentje. Een onbekende Amerikaanse rapper genaamd Ideal bracht een aantal nummers, niks speciaals. Het voorprogramma dat wel aangekondigd was, was de winnaar van De Nieuwe Lichting: Shaka Shams. De Antwerpse rapper speelde een thuismatch en dat zag je. Vol vertrouwen stond hij op het podium en probeerde hij het publiek mee te krijgen. Ondanks zijn energieke beats, bleef Shams in het begin nog vrij rustig, wat voor een mooi contrast zorgde. Het publiek had er ook zin in, want bij de nummers “Starkidz”, “Make It Last” en “Black Metal Rebel” stond bijna iedereen te dansen en springen. Een zeer goede opwarmer voor Conway dus. Na Shaka Shams was er even tijd om te bekomen, heel wat tijd eigenlijk. Conway The Machine stond ingepland om 21u15, maar hij stond pas tegen 22u op het podium. Eerst was er nog zijn dj die wat klassiekers draaide en dan kwam zijn hypeman het publiek warm maken, wat niet hoefde.

© CPU – Emiel Viellefont

Dan was het eindelijk tijd om te genieten van de hoofdact: Conway The Machine. Vanaf de eerste seconde dat hij op podium stond, was het in orde. Hij toonde zonder enige moeite dat hij een van de relevantste rappers is in dit genre. Bar na bar werd afgevuurd, zonder eentje te missen. Het publiek brulde ook enthousiast alles mee, wat zorgde voor een zeer toffe energie. Na wat nummers van zijn nieuwste tape, vroeg Conway aan het publiek of het ook wat oude nummers wilde horen, en natuurlijk was het antwoord ja. Hij kwam met tracks van onder andere Reject 2, maar het was toch “Lock Load” dat ervoor zorgde dat het publiek echt los ging. Het refrein schreeuwde iedereen dan ook luidkeels mee.

Hij wist het publiek echt mee te nemen in het verhaal dat hij wilde brengen. Bij elk volgend nummer kwam er gejuich uit de zaal en gingen de handen in de lucht. Ondanks de iets kleinere zaal zat de sfeer er toch in.

© CPU – Emiel Viellefont

Natuurlijk kwam de Amerikaanse rapper niet alleen. Voor het nummer “Drumwork” had Conway The Machine collega’s 7xvethegenius en Jae Skeese mee. Zo werd dat nummer naar een hoger niveau getild, want alle drie de artiesten brachten hun verse zeer goed en met een zelfvertrouwen van hier tot in Tokyo. 7xvethegenius en Jae Skeese kregen daarna allebei nog ruimte om zelf een nummer te brengen, wat zorgde voor wat afwisseling. Zeker die eerste blies ons omver. Na een heleboel old school beats te hebben gehoord, werd de vibe opeens 180 graden omgedraaid. Geen trage beats meer, maar harde trap. Op “Scatter Brain” ging het publiek helemaal los, waarna Conway The Machine in het midden van zijn verse even opnieuw begon, zodat alles nog meer gehyped werd. Een mooi einde dus van zijn show.

Het complete plaatje klopte gewoon. Conway was op zijn best, het publiek was zeer actief en deed fantastisch mee en de show zat goed in elkaar. De beatswitches en overgangen naar de volgende nummers waren vlekkeloos. Het is duidelijk dat Conway The Machine zijn plaats waard is.

FacebookInstagram

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk & Shaka Shams - "The Wire"

Net voor de hele coronapandemie uitbrak, kwam KRANKk de Belgische muziekscene binnengestormd met hun heerlijk grauwe debuutalbum Dark. Het Antwerpse trio hielp de UK…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams - "Waves"

Shaka Shams is meer dan klaar om nog een stap vooruit te zetten. Begin dit jaar kwam hij als winnaar van De…
LiveRecensies

MDCIII @ Trix (Bar): Gezellige zondagavond

Drie weken geleden gebeurde datgene waarop we geruime tijd heugelijk wachtten: een nieuwe plaat van MDCIII was te beluisteren, een project waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.