Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Blue Hours”

© CPU – Ymke Dirikx

Het loopt de laatste tijd op rolletjes voor de mannen van Bear’s Den. Vaak worden ze, misschien zelfs wat denigrerend, bekeken als ‘het kleine broertje van Mumford & Sons’, maar eigenlijk moeten Andrew Davie en Kevin Jones daar helemaal niet voor onderdoen. Zeker in de Lage Landen genieten de twee van een grote populariteit, waardoor ook wij vol spanning wachten op de release van Blue Hours. Uit dat vierde album kregen we gelukkig wel al heel wat voorsmaakjes te horen, zoals bijvoorbeeld “Shadows” en “Spiders“, die het beste doen vermoeden. Vandaag komt daar met “Blue Hours” dus de titeltrack bij en ook die mag er zeker zijn.

Het gaat er weliswaar iets elektronischer aan toe op de nieuwste creatie van Bear’s Den, maar vanaf het moment dat de stem van Andrew erbij komt, voelt het geheel toch weer meteen lekker melancholisch aan. Een soort van opgewekte breekbaarheid dus, die naarmate het nummer vordert alleen maar grootser wordt. De gitaren worden wat steviger en de intensiteit groeit, waardoor de Britten dus weer in de roos schieten. Geleidelijk aan komen de warme blazers er dan nog bij, en zo hebben we uiteindelijk alle klassieke Bear’s Den-ingrediënten gehad. “Blue Hours” gaat er dus vlotjes in!

Blue Hours verschijnt op 13 mei. De band staat op 9 en 10 mei in de Brusselse Ancienne Belgique. Enkel voor die tweede show zijn er nog tickets te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.