Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Blue Hours”

© CPU – Ymke Dirikx

Het loopt de laatste tijd op rolletjes voor de mannen van Bear’s Den. Vaak worden ze, misschien zelfs wat denigrerend, bekeken als ‘het kleine broertje van Mumford & Sons’, maar eigenlijk moeten Andrew Davie en Kevin Jones daar helemaal niet voor onderdoen. Zeker in de Lage Landen genieten de twee van een grote populariteit, waardoor ook wij vol spanning wachten op de release van Blue Hours. Uit dat vierde album kregen we gelukkig wel al heel wat voorsmaakjes te horen, zoals bijvoorbeeld “Shadows” en “Spiders“, die het beste doen vermoeden. Vandaag komt daar met “Blue Hours” dus de titeltrack bij en ook die mag er zeker zijn.

Het gaat er weliswaar iets elektronischer aan toe op de nieuwste creatie van Bear’s Den, maar vanaf het moment dat de stem van Andrew erbij komt, voelt het geheel toch weer meteen lekker melancholisch aan. Een soort van opgewekte breekbaarheid dus, die naarmate het nummer vordert alleen maar grootser wordt. De gitaren worden wat steviger en de intensiteit groeit, waardoor de Britten dus weer in de roos schieten. Geleidelijk aan komen de warme blazers er dan nog bij, en zo hebben we uiteindelijk alle klassieke Bear’s Den-ingrediënten gehad. “Blue Hours” gaat er dus vlotjes in!

Blue Hours verschijnt op 13 mei. De band staat op 9 en 10 mei in de Brusselse Ancienne Belgique. Enkel voor die tweede show zijn er nog tickets te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Stitch In Time"

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.