Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Shadows”

© CPU – Cédric Depraetere

Van kleine, charmante band tot gevestigde naam in de muziekscene, het is de weg die de Londense band Bear’s Den de afgelopen jaren afgelegd heeft. De goudeerlijke folkliedjes van weleer maakten inmiddels plaats voor grootsere composities die niet alleen in grote zalen, maar ook tal van festivalweides moeten overtuigen. Stilzitten lijkt, ondanks de meestal rustige muziek, niet echt in het DNA van de mannen te zitten en dat uit zich dan ook in een nieuw project. Blue Hours verschijnt later dit jaar en daarvan krijgen we met “Shadows” alweer de derde single na “Spiders” en “All That You Are“.

We zijn vast niet de enige met een zwakte voor strijkers, dus wanneer die breekbare klanken de intro vormen van “Shadows”, heeft Bear’s Den ons al overtuigd. Even later evolueert het nummer tot een typische song die moeiteloos tussen de eerdere creaties van de band past. De muziek vormt een bedje voor de vocalen die een emotioneel verhaal op de luisteraar proberen over te brengen. ‘The shadows know you better than I do’, klinkt het en daarmee wordt de toon van de song al gauw duidelijk. Zo’n vijf minuten lang hebben de Britten nodig om hun discours te voeren met instrumentale intermezzo’s die ons alvast doen dagdromen van livemuziek. Zekerheden in het leven zijn anno 2022 eerder schaars, maar Bear’s Den doet er alles aan om binnen de lijntjes te kleuren en ons toch nog steeds te raken.

Blue Hours, het nieuwe album van Bear’s Den, verschijnt op 13 mei. De band staat op 9 en 10 mei in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.