Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Shadows”

© CPU – Cédric Depraetere

Van kleine, charmante band tot gevestigde naam in de muziekscene, het is de weg die de Londense band Bear’s Den de afgelopen jaren afgelegd heeft. De goudeerlijke folkliedjes van weleer maakten inmiddels plaats voor grootsere composities die niet alleen in grote zalen, maar ook tal van festivalweides moeten overtuigen. Stilzitten lijkt, ondanks de meestal rustige muziek, niet echt in het DNA van de mannen te zitten en dat uit zich dan ook in een nieuw project. Blue Hours verschijnt later dit jaar en daarvan krijgen we met “Shadows” alweer de derde single na “Spiders” en “All That You Are“.

We zijn vast niet de enige met een zwakte voor strijkers, dus wanneer die breekbare klanken de intro vormen van “Shadows”, heeft Bear’s Den ons al overtuigd. Even later evolueert het nummer tot een typische song die moeiteloos tussen de eerdere creaties van de band past. De muziek vormt een bedje voor de vocalen die een emotioneel verhaal op de luisteraar proberen over te brengen. ‘The shadows know you better than I do’, klinkt het en daarmee wordt de toon van de song al gauw duidelijk. Zo’n vijf minuten lang hebben de Britten nodig om hun discours te voeren met instrumentale intermezzo’s die ons alvast doen dagdromen van livemuziek. Zekerheden in het leven zijn anno 2022 eerder schaars, maar Bear’s Den doet er alles aan om binnen de lijntjes te kleuren en ons toch nog steeds te raken.

Blue Hours, het nieuwe album van Bear’s Den, verschijnt op 13 mei. De band staat op 9 en 10 mei in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Stitch In Time"

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bear's Den - Blue Hours (★★★): Mooi binnen de lijntjes

Tien jaar is Bear’s Den ondertussen al aanwezig in het muzieklandschap. Het duo rond Andrew Davie en Kevin Jones groeide op die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.