Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Daisy Grenade – “Baby Blackout”

Waar de meeste vrienden elkaar ontmoeten op typische plekken als de kroeg, studie of werk, hebben Dani Nigro en Keaton Whittaker elkaar ontmoet in een wat minder typische setting. De uit Brooklyn afkomstige dames ontmoetten elkaar voor het eerst toen ze beiden werkten aan de theaterproductie van American Idiot (ja, gebaseerd op het album van Green Day). Het klikte meteen tussen het duo tijdens de repetities, maar voordat ze überhaupt het toneel op konden, werd de productie geannuleerd door iets dat we inmiddels beter kennen als de coronapandemie. Voor Dani en Keaton was dit absoluut geen reden om stil te zitten. Integendeel zelfs, het tweetal besloot de creatieve krachten en de gedeelde passie voor muziek te bundelen tot een heel nieuw project. Het muziekduo Daisy Grenade werd geboren, en daarmee ook de debuutsingle “Baby Blackout”.

Voor “Baby Blackout” werkten Dani en Keaton niet met de minste namen samen. Fall Out Boy’s Pete Wentz hielp ze met het schrijven van het nummer, terwijl Alex Suarez, die tot 2014 deel uitmaakte van Cobra Starship, het produceerde. Deze samenwerking resulteert in “Baby Blackout” waarop pop, grunge, alternatieve rock en zelfs musicaltheater, waar de dames een achtergrond in hebben, met elkaar gecombineerd worden tot een ongelooflijk aanstekelijk geheel. Het lied gaat over een problematische romantische relatie die eigenlijk alleen nog maar in stand wordt gehouden door een gedeelde liefde voor jawel, alcohol, en het chaotische gevoel van zo’n situatie wordt hoorbaar gemaakt met rommelig gitaar- en drumwerk. Bij het horen van “Baby Blackout” willen we eigenlijk niets liever dan het hele nummer meezingen, en gauw meer horen van Daisy Grenade!

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

256 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Young Culture - "Jesus" (feat. Daisy Grenade)

Young Culture is terug met nieuw materiaal dat hun gekende poppunk-signatuur draagt. Sinds de release van You Had to Be There elf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.