Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Young Culture – “Jesus” (feat. Daisy Grenade)

© Danny DeRusso

Young Culture is terug met nieuw materiaal dat hun gekende poppunk-signatuur draagt. Sinds de release van You Had to Be There elf maanden geleden, heeft de groep niet stilgezeten. Middenin hun tournée door de VS verrast de band ons namelijk met een nieuwe single. Voor “Jesus” klopte het trio uit de staat New York aan bij genregenoten Daisy Grenade. Het resultaat is een krachtig samenspel dat ons doet dagdromen over de driekwartsbroeken en het piekjeshaar van de jaren 2000.

In de intro probeert Young Culture ons op het verkeerde spoor te zetten met zachte zomerse gitaren en stemmen vol distortion, ondersteund door een vaste beat. Het geheel doet denken aan de klank van een band als SWMRS. Zo’n vijftien seconden houdt Young Culture deze façade vol, daarna barst het nummer volledig open en vliegen de gitaarakkoorden en drums ons langs de oren. Met een flinke vaart scheurt de band vooruit, terwijl zanger Alex Magnan zijn liefdesperikelen bezingt. Door de samenwerking met Daisy Grenade wordt het nummer verder de hoogte ingetild, de energie van de dames doet spontaan denken aan die van een icoon als Avril Lavigne. De single blijft echter sterk vasthouden aan de gekende formule van het genre: roffelende drums, strakke, melancholische teksten en een loepzuivere mix vormen de bouwstenen van “Jesus”. Het trio, versterkt door Daisy Grenade, weet deze formule wel perfect toe te passen, met een flitsende single als resultaat.

Wie niets met poppunk heeft, zal waarschijnlijk evenmin door Young Culture overtuigd worden. Voor de liefhebbers is het tegelijk beslist een band om in het oog te houden.

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Daisy Grenade - "Baby Blackout"

Waar de meeste vrienden elkaar ontmoeten op typische plekken als de kroeg, studie of werk, hebben Dani Nigro en Keaton Whittaker elkaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.