Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spielbergs – “Brother of Mine”

We hebben niets meer gehoord van de Noorse band Spielbergs sinds 2020, toen het een eenmalig nummer uit de singles-serie voor Adult Swim uitbracht. We moeten zelfs nog een jaar verder in de tijd gaan toen het de ep Running All The Way Home op de wereld losliet. Nog een jaartje eerder kwam de band op de proppen met zijn onverwachte en wisselvallige debuutalbum This Is Not The End. Dat ze nu dus hun tijd hebben genomen om aan de kwaliteit van hun nieuw materiaal te werken, hoeft dan ook niet als negatief ervaren te worden. Vandaag zijn ze echter terug met een nieuwe single “Brother Of Mine”, een enorme golf van energie en oprechte herrie.

De hoofdmelodie van “Brother of Mine” speelt volgens Mads Baklien al jaren mee in de band, maar nooit werd de juiste balans gevonden. Verschillende bruggen, refreinen en arrangementen werden uitgeprobeerd, maar het leek maar niet te lukken. ‘Maar nu hebben we het gevoel dat het ons eindelijk gelukt is om het te laten werken.’ En gelijk heeft hij. Wat we horen is een soort donkere, trieste griezeligheid die we wel kunnen smaken. Er wordt een heerlijke spanning gecreëerd die vervolgens alles uit laat komen in een overweldigend crescendo. De band heeft duidelijk de tijd genomen en de volgende stap gezet in zijn ontwikkeling, al blijven ze trouw aan hun verleden en deze single nog steeds een klassiek Spielbergs-type poppunk/emo/rocknummer.

Tevens heeft Spielbergs aangekondigd dat het een contract heeft getekend bij Big Scary Monsters. Wanneer we het tweede album mogen verwachten, liet de band nog niet optekenen. We zullen ons voorlopig warm moeten houden met deze “Brother of Mine”.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2019

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Spielbergs - "Five On It"

Het Noorse trio uit Oslo, Spielbergs, maakt reeds sinds 2016 indie rock. Alle bandleden hebben een muzikaal verleden in Noorwegen en na…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 148

De herfst is nu echt officieel in het land en dat wil zeggen dat de dagen korter worden en de temperatuur lager….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.