Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “If We Get Caught”

© CPU – Kris Kellens

Le nouveau Bloc Party est arrivé en die klinkt behoorlijk zoals de speelse indieband  van weleer. Dat de groep rond Kele Okereke na het afgrijselijke Hymns en de daaruit volgende teleurgestelde reacties nood had aan herbronning, was duidelijk en die vonden ze ook letterlijk terug bij de bron van hun succes, Silent Alarm. Dat hun vorige tournee volledig in het teken stond van die debuutplaat, heeft duidelijk ook vingerafdrukken achtergelaten op nieuwste worp Alpha Games. De nummers van de in april te verschijnen plaat die tot nu toe als voorsmaakje op de wereld losgelaten werden, voelen namelijk voor het eerst in lange tijd weer aan als die van de band die in 2005 heel wat zieltjes wist te winnen met nummers als “Banquet” en “She’s hearing Voices”.

Daar waar “Traps” nog openlijk aan het flirten sloeg met de springerige gitaarrock van “Helicopter”, ontwaren we in nieuwste single “If We Get Caught” zowaar echo’s van het tedere “This Modern Love”. Het nummer opent met het soort heerlijke baslijn waar Bloc Party vroeger een patent op leek te hebben om nog binnen de eerste minuut uit te monden in het luchtige refrein dat vooral weet te verrassen door de backing vocals van drummer Louise Bartle. Ook de rest van de percussie die onder de gitaren gelaagd zit, toont nog maar eens aan dat Bartle door de jaren heen uitgegroeid is tot het geheime wapen die een steeds prominentere rol lijkt te spelen binnen de sound van de band. De finale van “If We Get Caught” mist weliswaar ietwat van de explosieve kracht waar we gezien de duidelijke inspiratiebron op hadden gehoopt, maar toch doet ook deze single wederom het beste vermoeden voor Alpha Games. Bloc Party anno 2022 klinkt nostalgisch, maar tegelijk ook hoopvol naar de toekomst.

Alpha Games verschijnt op 29 april. Op 12 mei speelt Bloc Party ten dans in het prachtige Koninklijk Circus.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Big Thief @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eigenzinnige creativiteit

Sinds Big Thief in 2019 met zowel U.F.O.F. als Two Hands de eindejaarslijstjes van zowat elk muzikaal platform wist te veroveren dragen…
LiveRecensies

Agnes Obel @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eindelijk weer thuis

Slechts vijf dagen nadat België noodgedwongen op slot ging, hadden we eigenlijk naar het Koninklijk Circus moeten afzakken voor een fijne avond…
LiveRecensies

Patti Smith @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Viering van het leven

Josh Homme vertelde enkele jaren geleden dat Iggy Pop een van de laatste authentieke rocksterren is van deze planeet. Het vrouwelijk equivalent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.