banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “Traps”

© CPU – Kris Kellens

Drie jaar geleden vierde Bloc Party de verjaardag van zijn debuutplaat Silent Alarm uitgebreid met een heuse tour en zelfs een live-uitgave van het album naar aanleiding van de vijftiende verjaardag. De band teerde dus na de release van het afgrijselijke Hymns uit 2016 wat op oude successen, en waarom zou ze dat niet doen? Nu is het viertal weliswaar volledig klaar om nieuwe muziek op het publiek af te vuren. “Traps” is de eerste single van een album met de titel Alpha Games dat op 29 april in de rekken moet liggen. De band keert hierop volgens het persbericht terug naar de roots in zijn zuiverste postpunkstijl en dat horen we alvast graag.

Een terugkeer naar de roots, veel bands claimen het te doen, maar meestal kom je van een kale reis terug. Op “Traps” horen we de roots wel terug. Al van bij het begin zit er heel wat power in de single en dat is vooral te danken aan de hoekige gitaren die in het begin voor wat chaos zorgen. Nadien is er een heerlijke baslijn die voor een oerdegelijk tempo zorgt en dan zijn er natuurlijk nog steeds de herkenbare vocals van Kele Okereke. Samen met die vettige gitaren horen we een snedig refrein dat blijft hangen en inderdaad klinkt zoals Bloc Party op zijn best: de vocals erg hoog en een refrein dat zich anders voorstelt dan de strofes, denk maar aan “Banquet”. De eerste dominosteen van Bloc Party’s comeback naar de roots lijkt alvast de goeie te zijn, laten we hopen dat de rest ook omvalt.

Op 12 mei speelt de band in het Koninklijk Circus. Tickets zijn te koop vanaf 26 november.

Facebook / Instagram

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “Nineveh”

Tromgeroffel… Hier is “Nineveh”, de nieuwe single van Kele Okereke. Het is er eentje waarin weliswaar geen tromgeroffel valt te bespeuren, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kele – “The Heart of the Wave”

Het grote publiek kent hem als de frontman van Bloc Party, maar als soloartiest heeft Kele Okereke ook al wat platen op…
AlbumsRecensies

Pom Poko – Cheater (★★★★): Overstuurde gitaren en kawaii zang

Het Noorse Pom Poko – vernoemd naar een Studio Ghibli-animatiefilm – verscheen in 2019 op het toneel. De band kleurde op hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.