Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves – “Alright”

© Theo McInnes

Het gevolg van een onenightstand van Ramones en The Strokes, zo wordt Bad Nerves omschreven op hun Spotify-bio. Het Londense vijftal brengt ons al een tijdje furieuze powerpop- en rock-‘n-roll-deuntjes waar de distortionknop op het maximum staat. Al deze songs worden dan ook nog eens voorzien van de nodige catchy, no-nonsense punkhooks. Deze combinatie zorgt ervoor dat Bad Nerves geregeld opduiken op de ‘bands-om-in-het-oog-te-houden’-lijstjes. De pandemie strooide zoals bij zoveel jonge bands echter serieus wat roet in het eten. Dat mag gerust als een manco gezien worden, aangezien Bad Nerves het moet hebben van hun stevige livereputatie.

Gedreven door een opstoot van adrenaline en een onweerstaanbare honger naar de goede tijden die het leven ons te bieden heeft, arriveert “Alright” net op tijd om ons weg te zuigen uit donkere dagen. “Alright” neemt ons twee minuten en een half mee naar betere tijden. Zanger Bobby Nerves wist het heel simpel en lichtjes poëtisch te verwoorden: ‘Je moet slechte tijden ervaren om de goede te waarderen. Het één kan niet zonder het andere bestaan.’ En gelijk heeft hij. Bij het horen van dit nummer krijgen wij alvast een vrolijk gevoel dat ons doet verlangen naar de zomer.

Een nieuw album is voorlopig nog niet aangekondigd. “Alright” is na “Don’t Stop”, dat eind vorig jaar het daglicht zag, de tweede single die de band lost sinds de release van hun debuut album Bad Nerves. Hoog tijd om die opvolger aan te kondigen en plak er gerust een Europese tour aan.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.