Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elephant – “Hometown”

Elephant

Dat het Nederlandse indielabel Excelsior Records een goed neusje heeft voor indietalent, bewijzen ze al jaren. Zo waren er in de eerste jaren van het label successen met Daryl Ann en Johan en later kwamen daar de zegetochten van Spinvis, Moss, Triggerfinger, Danny Vera en Tim Knol bij, maar ook nieuw talent wordt zo af en toe getekend en een van de meest recente daarvan is het viertal Elephant. Net voor de pleuris uitbrak met het coronavirus, sloegen vier jongens uit Rotterdam de handen ineen met het idee om muziek te maken. Alles zegden ze er voor op. De stekker werd uit een PHD in geneeskunde getrokken en aan het meespelen in coverbands kwam een einde. Toen het noodlot kwam en de hele muziekwereld op zijn gat kwam te liggen, gingen de jongens door met muziek maken, maar een band beginnen in een crisis is geen pretje. Er kwamen schulden en muziek schrijven deden ze in een broeikas tussen de chinese groenten. Want geld voor iets anders hadden ze niet echt op dat moment.

In 2021 kwam er een ep tevoorschijn en in 2022 werden we getrakteerd op twee eerdere nummers: “Calling” en “Medicine”. Op deze singles overtuigt de band met hun sound en songs. Zeer zonnige melancholie met koortjes en vrolijke gitaren. Ook op de nieuwste single “Hometown” worden we getrakteerd op deze elementen. Al vanaf het begin horen we een zweverige gitaarsound en een strakke drumbeat. In het refrein worden we erg blij van de koortjes en een catchy geluid dat vooral komt doordat er een bijna buitenaardse synth doorheen wordt gespeeld. Je hoort ook goed dat de jongens precies weten wat ze doen, het is echt een muzikaal cadeautje. Want wanneer er dan ook nog hier en daar wat gitaarsolo’s worden gespeeld veren we toch iets meer op. 

“Hometown” is een zonnig liedje van een zeer talentvolle band. Het is de voorbode van veel meer goeds en in het voorjaar van 2022 verschijnt dan ook de debuutplaat Big Thing. Dit album is opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio. 

Facebook / Instagram

83 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elephant – "The Morning" (feat. Meskerem Mees)

De Rotterdamse indieband Elephant heeft een nieuwe single uit, en het is er eentje met onze Gentse singer-songwriter Meskerem Mees. Na Elephants…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.