Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Toegift – “Nollestrand”

Het Nederlandse lied is echt niet meer weg te slaan op dit moment. Door de successen van Eefje De Visser, Froukje, S10 en Goldband worden de wegen voor de vele bands en artiesten die Nederlandstalig zingen gladgestreken en elke keer staan er weer nieuwe ruwe diamanten op. Een van deze nieuwe diamanten is de Zeeuwse band De Toegift. Het viertal combineert de werelden van poëzie en de hedendaagse indie tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit de jazz. Altijd op zoek naar het uiterste en het perfecte liedje. Nu worden we getrakteerd op het prachtige “Nollestrand”. 

En dat het prachtig is, daar is geen woord over gelogen: het is werkelijk wonderschoon. “Nollestrand” is het eerste Nederlandstalige nummer dat zanger Maxim Ventulé ooit schreef. Als zanger begon hij in de Engelstalige band Little Symphonies. Op het moment dat zijn moeder overleed, begon hij een heleboel liedjes te schrijven. Omdat het zo persoonlijk was, besloot Maxim om dit in het Nederlands te doen. “Nollestrand” is de tweede single en het titelnummer van de aankomende ep.

De single is een levendige jeugdherinnering waarin hij als driejarig jongetje naar Zeeland verhuisde met zijn ouders en oudere broer. Het is letterlijk een eerbetoon aan deze speciale plek. De muziek probeert op zijn geheel eigen wijze het ritme van deze woeste zee te vangen en van de warmte van die dag aan zee. Het geheel wordt op een perfecte manier vastgelegd. Vooral de bijdrage van de saxofoon maakt “Nollestrand” nostalgisch. Het knappe aan dit nummer is dat je vanaf het eerste moment in het verhaal wordt gezogen en er pas aan het einde weer van los komt. De piano, de saxofoon, de jazz drums en de Ramses Shaffy-achtige zanglijntjes, alles valt op zijn plek. Het is nogal een tripje dat werkelijk waar prachtig wordt afgesloten met de sax in de hoofdrol.   

“Nollestrand” is een gevoelig liedje dat de juiste snaar raakt en daardoor klopt De Toegift aan de deur. De debuut ep En ik kon alles zien verschijnt op 1 april. 

Facebook / Instagram

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De Staat, Young Fathers, Young Marco en meer naar Best Kept Secret!

Nadat Best Kept Secret eerder deze maand de eerste grote worp namen op ons afvuurde voor de komende editie, kondigt het festival…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Toegift - “Alles is gemaakt”

Dat de Nederlandstalige indiescene erg lekker gaat, is iets waar we zeker niet over gaan liegen. Als we alleen al kijken naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single De Toegift - “De Woonwijk”

Elke dag staan er weer ruwe diamanten op in de hedendaagse Nederlandstalige indiescene. Een van deze nieuwe ruwe diamanten is de Zeeuwse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.